Olja Ändra Instruktioner

En av de bästa sakerna du kan göra för att hjälpa din bil att köra effektivt är att byta motorolja. Det tar ungefär en halvtimme och använder vanliga verktyg, men är väldigt lätt att göra, även för en nybörjare. Motorolja bryter ner med tiden och förlorar sin förmåga att helt smörja rörliga delar inuti motorn. Byta olja hjälper till att skydda dessa delar och kan göra din motor håller längre. Saker du behöver
rätt viskositet och mängd motorolja (se bruksanvisningen) katalog Skiftnyckel
Oljefilter
Oljefilternyckel
Oljetråg
gamla tidningar

Visa fler instruktioner
1

bort oljepåfyllningslocket från toppen av motorn för att undvika att bygga upp ett vakuum när den gamla oljan rinner ut.
2

Lokalisera den hexagonala avtappningspluggen på botten av oljetråget, en lång, cylindrisk pan på undersidan av motorn. Placera en bred dyna av tidningar att fånga droppar och Oljetråg direkt under pluggen Addera 3

Använd skiftnyckel för att skruva loss proppen -. Det kan ta lite kraft om oljan har inte ändrats på ett tag. Kom ihåg att vrida nyckeln till vänster. Olja kommer att börja strömma ut. Försök att inte tappa avtappningspluggen i Oljetråg eftersom det blir svårt att fiska ut senare. Ställ den åt sidan istället.
4

När oljan är klar droppande av oljetråget, skjut försiktigt din spilloljekärl under oljefiltret. Det är en cylindrisk burk ungefär tre inches i diameter som är gjorda av en ljus färg - vit, orange, eller något liknande. Använd oljefilternyckel att ta bort den.
5

Använd färsk olja till lätt coat gängor avtappningspluggen innan du trär tillbaka den i hålet på undersidan av oljetråget när oljan helt avlopp från motorn. Använd din skiftnyckel för att kontrollera att den är tät.
6

Applicera ett tunt lager olja på gängorna på det nya oljefiltret och dess gummipackning innan du trär den på plats. Du kommer inte att behöva den oljefilternyckel för detta jobb - handen åtstramning kommer att bli bra
7

Häll den mängd olja som rekommenderas i bruksanvisningen till oljepåfyllningshålet ovanpå motorn. . Låt lite tid för oljan att sippra in i oljetråget innan du kontrollerar med mätstickan. Överskrid inte den manuella rekommendation. Beroende på storleken på din motor, kan detta vara 4-7 liter olja.
8

tillbaka oljepåfyllningslocket på toppen av motorn. Titta under bilen för att se om avtappningspluggen eller filter läcker olja. Städa upp tidningarna och avyttra olje apprpriately. Sänk fordonet om det har höjts.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/oil-changes/133290.html

Previous:
Next:

olja Förändringar

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.