Hur man byter olja i en 2006 Volvo XC90

Med plats för upp till sju personer och de förväntade Volvo attribut för säkerhet och tillförlitlighet, XC90 är ett bra val för dem som söker en praktisk crossover SUV. Liksom alla bilar bör XC90 motor får regelbunden oljebyten för att säkerställa en lång livslängd dess motor. Även om detta kan göras på återförsäljare eller en mekaniker som du väljer, är detta också ett jobb lätt fyllas i av ägaren, spara pengar i processen. Saker du behöver
Hylsnyckelsats och spärrfunktion
Momentnyckel
Oljetråg
Jack stå ramper
Rags
Funnel
Visa fler instruktioner

1

Kör den främre änden av Volvo upp på stödbenet ramper. Öppna huven. Ta av locket för oljefilterhuset, belägen på passagerarsidan av motorn. Ta ut oljefilterpatronen inuti huset.
2

Ta bort de sex 10 mm bultar som håller den svarta skidplate till chassit under motorn för att komma åt oljan tråget.

Billiga 3

Placera Oljetråg nedanför motorn. Lossa och ta bort 17 plugg mm avlopp med en socket och ratchet. Låt oljan rinna ut i 15 eller 20 minuter. Torka upp utspilld olja.
4

tillbaka bulten oljan rinna med en ny krossa brickan och dra åt avloppet bulten. Dra inte åt för hårt. Installera om skidplate.
5

Rengör insidan av oljefilterhuset. Installera en ny patron filter och O-ring i oljefilterhuset. Sätt tillbaka locket på oljefilterhuset. Dra åt bulten som håller huset på med en momentnyckel till 25 fot-pounds.
6

Avlägsna oljan locket från övre delen av motorn. Häll 7.7 liter olja i motorn med tratten. Byt olja cap. Tillbaka bilen av ramperna.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/oil-changes/133289.html

Previous:
Next:

olja Förändringar

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.