Hur man byta olja i en BMW 325is E36

Den E36 BMW 325is var en del av den tredje generationen av denna europeiska företags populära 3-serien lineupen. E36 generationen bilar är väl utformad och är tillförlitliga om de får korrekt underhåll. Precis som alla bil, är E36 oljeförsörjning livsnerven i motorn. Över tiden, bryter olja ner och orsakar onödigt slitage på motorns inre delar. Även fabriken rekommenderar oljebyten var 9.000 mil för E36, förändrade det var 4500 miles eller så säkerställer hälsan hos motorn. Saker du behöver
BMW oljefilter tjänsten kit
6 liter 5W30 olja
Hylsnyckelsats och spärrfunktion
Momentnyckel
Oil container
Ordet jack och jack står eller ramper
Tratt
Rags
Visa fler instruktioner
1

värma upp motorn så att oljan rinner ut lättare. Motorn ska inte vara helt varm, men eftersom detta kommer att förhindra att arbeta på det. Lyft den främre delen av bilen med domkraft och sänka den på pallbockar på vardera sidan. Alternativt, köra framför fordonet på rampen-stil pallbockar.
2

Öppna huven. Avlägsna olja locket på motorn och ställ den någonstans säkert. Lossa locket på oljefiltret kapseln belägen vid den främre förarens sida av motorn. Addera 3

Placera spilloljekärl under motorn. Ta avloppet bulten med en hylsa och ett spärrskaft. Ställ bulten åt sidan. Låt oljan rinna ut, ca 20 minuter.
4

Ta bort oljefiltret kapselns lock och dra ut det gamla filtret. Kassera det gamla filtret ordentligt.
5

Rengör bulten oljan rinna. Sätt tillbaka och dra det i oljetråget med en ny fruktdryck bricka. Dra åt bulten till 18 foot-pounds med en momentnyckel.
6

Smörj oljefiltret O-ringarna med ny olja och installera på oljefiltret montering i samma ordning som du fann de gamla . Häll en liter olja i oljefiltret kapseln. Montera filtret i aggregatet. Montera och dra åt kapselns lock.
7

Häll resten av oljan i toppen av en motor med en tratt. Sätt tillbaka oljefiltret locket.
8

Starta motorn. Den oljetryckslampan kan bo på i några sekunder medan den nya oljan cirkulerar. Kontrollera för oljeläckor under bilen. Sänk bilen tillbaka på marken. Ta bort oljestickan och kolla oljan för att säkerställa tillräckligt med olja i motorn. Fyll om det behövs.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/oil-changes/133284.html

Previous:
Next:

olja Förändringar

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.