Frågor Om syntetisk olja

Motorolja är en viktig komponent i en bilmotor. Denna kroppsfludiet skyddar rörliga inre delar från friktion genom smörjning. Det skapar också en kylfläns, dra bort värmen från rörliga delar för längre en del liv och motorns effektivitet. Sedan 1970-talet har amerikanska bilister haft möjlighet att använda syntetisk motorolja. Dess popularitet och användning ökar. Sammansättning

Syntetisk motorolja är tillverkad av samma bas som vanlig motorolja: råolja. Det kallas syntetisk eftersom det har ändrats från sitt naturliga tillstånd på molekylär nivå genom vad som kallas en syntetisk process. Denna kemiska process tar oljan, tvingar den att bryta sig in i dess atomära delar, och ändrar dessa delar till mer enhetliga molekyler. De biprodukter sedan kasseras, vilket leder till en renare, mer homogen produkt än vanlig motorolja.
Förbättrat flöde

Syntetisk motorolja är tunnare på grund av förädlingsprocessen. Det gör inte gel som vanlig motorolja gör i kylan, och därför är det lättare att starta en bil i extremt kalla temperaturer. Det rinner snabbt igenom motorn, förhindra ytterligare friktion som normalt inträffar vid start på en kall vintermorgon. Detta kommer att förbättra prestanda och lägga till motorns livslängd.
Renare


genom att kasta produkter som inte har enhetliga molekyler under syntesen processen, är syntetisk motorolja renare än vanlig motorolja. Den saknar de kemikalier som kan orsaka slam för att bygga upp i motorn, vilket förhindrar oljeflödet och skapar extra friktion. Den saknar också de kemikalier som ökar möjligheten till oljeeldning, förhindra förlust av olja i motorn och förlust av oljetrycket.
Kostnad

Syntetisk olja kostar mer än vanlig motorolja. Det är allt från två till fyra gånger priset. Däremot behöver du inte byta olja så ofta som du gör med vanlig motorolja, sparar du inte bara kostnaden för olja, men även kostnaden för oljefiltret. Kostnad bör balanseras ut mot bilanvändning och den beräknade livslängden på motorn.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/oil-changes/133282.html

Previous:
Next:

olja Förändringar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.