Hur byta olja på en 2005 EX250 Ninja

En del av regelbundet underhåll på en motorcykel är oljebyte. Istället för att ta den till en mekaniker, försöka göra det själv. Byta olja på 2005 Ninja 250 är enkel. Allt du behöver är några grundläggande verktyg och ca 20 minuter. Saker du behöver
Ny motorcykelolja
Oljedroppningen pan
Tarp eller ett stycke eller duk
Skiftnyckel
Nytt oljefilter
Handskar
Skyddsglasögon

Visa mer instruktioner
1

parkera din motorcykel på ett säkert område på plan mark. Placera ett ark av plast eller duk under cykeln för att fånga någon run-off olja.
2

Starta motorn och låt den gå på tomgång i ungefär fem till tio minuter för att värma upp. Detta bör säkerställa att oljan flyter lätt när du tömmer den. Stäng av motorn och lägg i mitten-stand ner för att hålla cykeln upprätt.
3

Inspektera undersidan av motorn för att lokalisera oljepluggen. Du ska kunna identifiera avtappningspluggen som en cirkulär lock monterat på motorn med en enda bult. Placera pannan oljan droppa direkt under oljeavtappningsskruven.
4

Lossa och ta bort bulten att få oljan att rinna ut ur motorn. Se till dränerar olja kommer in i oljan dropptråg. Låt all olja rinna.
5

Hitta en andra bult nära oljeavtappningsskruven. Denna bult säkrar oljefiltret. Lossa och ta bort denna bult. Ta bort oljefiltret från motorn. Inspektera oljefiltret för överdriven smuts eller rostiga områden. Byt oljefilter om det verkar smutsigt.
6

Fäst oljefiltret tillbaka på plats, eller sätta i en ny. Säkra avtappningspluggen. Ta bort oljepåfyllningslocket och fyll motorn med ny olja. Placera tillbaka oljan påfyllningslocket på plats. Kontrollera din oljenivån för att se till att du lägger tillräckligt med olja i motorn.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/oil-changes/133279.html

Previous:
Next:

olja Förändringar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.