Vilken typ av olja ska jag använda i min V Star?

Den motorolja som du använder i din Yamaha V Star gör en enorm skillnad i hur väl cykeln presterar och hur länge det varar. Genom smörjning av motorn när du rider, håller motorolja din cykel svalt så att de rörliga delarna i motorn inte ta tillsammans. Storleken på din motor och din ridning villkor avgör till stor del vilken olja är rätt för din V Star. Specifikationer

bruksanvisningen för din V Star kommer att ge dig en bra indikation på vilken typ av olja du ska använda i din cykel. Fördelarna med syntetisk kontra konventionell olja, vikt och viskositet bör alla omfattas i broschyren som följde med din cykel. Om du inte har din instruktionsbok, kan du söka efter en online-version eller kontakta Yamaha för en ersättare.
Miljöfaktorer

Beroende på var du bor, du kanske föredrar att använda en olja med tyngre eller lättare vikt, eller högre eller lägre viskositet. Till exempel, om du bor i ett klimat som är mycket kallt större delen av året, kommer lättare olja räcker för att hålla cykeln smörjas utan att hindra prestanda. Om du bor i ett varmt klimat där temperaturen är över 70 grader större delen av året, kommer tyngre olja smörjer bättre och håller längre.
Motorstorlek och konfiguration

större din motorcykel motor, desto tyngre och mer trögflytande oljan ska vara. Till exempel, den 250cc V Star 250 ägarhandledning efterlyser 10W-40 motorolja, en låg-vikt, låg viskositet olja. Å andra sidan är den 1100cc V Star 1100 efterlyser 20W-50 motorolja, som är tyngre och mer viskös.
Syntetisk Versus Konventionell

Konventionell olja som framställts från mineraler. Syntetisk olja är gjord i ett labb. Den största skillnaden mellan dessa två typer av olja är de olika miljöer i vilka de fungerar bra. En cykel som kör konventionell olja kan behöva använda 15W-30 olja i kallt väder och 10W-40 i varmt väder, medan en cykel kör syntetisk olja ska vara lika bra att köra 10W-40 året runt. Var noga med att inte använda syntetisk olja som innehåller "friktionsmodifierare," eftersom dessa kommer att skada din motorcykel motor.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/oil-changes/133272.html

Previous:
Next:

olja Förändringar

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.