Typisk motorns oljetråg Momentlägen

Håll dig till inställningar tillverkarens vridmoment kan öka livslängden på bilens delar, inklusive sumpen på bilens oljesystem. Vid genomförande av rutinmässiga oljebyten, är det viktigt att säkerställa att systemet avtappningsplugg, som ibland kallas en sump, byts ut och anpassas till fabriken-rekommenderat vridmoment - för lite och det skulle kunna fungera förlora, för hårt och det kan skada oljan panorera. Avtappningspluggen Inställningar

Bilar märken och modeller är olika, men avtappningsskruv vridmoment typiskt från någonstans mellan 25 till 40 foot-pounds för bensinmotorer. Det är viktigt att notera att moment kan skilja sig, till och med mellan olika modeller av samma fabrikat och tillverkare. Rådgör alltid med tjänsteleverantörerna instruktionerna i din manual.
Oljetrågstillval

bultmomentet för oljetråg tenderar att vara mycket lägre än för sumpen skruven, och bör i allmänhet sträcka från 10 till 20 fot-pounds vridmoment. Återigen, gör olika fordon har olika krav. I varje fall bör om inte annat anges av bilens servicemanual, antingen ett tätningsmedel eller packning användas för att bilda en tät förslutning mellan oljetråget och motorblocket.
Oil Pump

Oljepumpar är konstruerade för lång livslängd och bör inte tas bort om inte enheten har misslyckats. På grund av detta, är pumpen fastsatt i motorblocket med högre vridmoment än både oljetråget eller avtappningspluggen. De flesta oljepumpar ska dras åt till minst 50 foot-pounds, men vara medveten om att vissa tillverkare, däribland Ford och Chrysler, har mycket lägre krav på vissa av deras senare modell fordon - 25 foot-pounds och 35 foot-pounds, respektive . Konsultera en tekniker eller service manual för att vara säker.
Oljepump Cover

Vissa motortillverkare inkluderar en plåthuv över oljepumpen. Sådant är fallet med Chrysler 361, 383, 400, 413, 426, 440 och B /RB stora motorer blocket. Dessa oljepump omslag ska dras åt till en mild 10 foot-pounds. Över-åtdragning kan skada delar och göra bort bulten en riktig knepig.
Torque Tips

alltid åt bultarna i en runda av minst tre moment. Till exempel, med en uppsättning av fyra bultar som kräver 18 foot-pounds av vridmoment, vrid varje bult till 6 foot-pounds. Vrid sedan varje bult till 12 foot-pounds. Gör sedan en sista runda av åtstramning till 18 foot-pounds på varje bult. Detta säkerställer en jämn fördelning av trycket över delen och kommer att öka sannolikheten att skruvarna fortfarande åt till fordonstillverkarens rekommendationer.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/oil-changes/133270.html

Previous:
Next:

olja Förändringar

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.