Hur kan jag byta olja i en NV4500 Trans?

Den NV4500 är en högt ansedd femväxlad manuell växellåda som tillverkas av New Venture Gear. Dodge och General Motors började installera något olika varianter av NV4500 i sina lastbilar under 1992. De fyrhjulsdrivna versionerna är också populära överföring swappar för Jeep, Toyota och Ford off-road entusiaster. Medan ändra växellådsolja i NV4500 är en enkel process, gör att kostnaden för den nödvändiga syntetiska förändringen ganska dyrt. En förnuftig inställning skulle vara att följa rekommendationerna från fordonet antingen eller överföring tillverkaren till rätt intervall. Saker du behöver
Jack och pallbockar (tillval) katalog Socket eller skiftnyckel set
Oljetråg
Manuell oljepump
Växellådsolja Rags

Visa mer instruktioner
1

Kör fordonet tills överföringen är vid arbetstemperatur. Park på en fast och jämn yta. Om möjligt, arbeta på fordonet utan att lyfta det från marken. Annars står jack fordonet upp och stödja den säkert på jack, och se till att överföringen förblir nivån.
2

Sätt ett spilloljekärl under sändningen. Ta bort påfyllningspluggen och ställ den åt sidan. Ta bort avtappningspluggen. Låt oljan rinna av ordentligt. Rengör avtappningspluggen med en trasa och sätt tillbaka den i fallet. Flytta dräneringstråget ur vägen.
3

in sugröret i en manuell oljepump i en behållare av ny växellådsolja. Placera röret pump utlopp i transmissionen fylla hålet. Använd den manuella pumpen för att fylla växellådshuset.
4

sluta pumpa när olja börjar rinna ur påfyllningshålet. De flesta versioner av NP4500 håller nästan en gallon. Rengör pluggen och sätter tillbaka den i växellådan. Torka upp utspilld olja med en trasa.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/oil-changes/133267.html

Previous:
Next:

olja Förändringar

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.