Hur man kan stoppa motorolja i en Air Breather

Vevhuset luftventilator ligger mittemot PCV ventilen på motorn så att luftflödet för att komma in i positiva systemet vevhusventilation. Detta driver gaser från motorn in i PCV ventil och slangar paus. Ventilationssystemet är utformat som en del av utsläppen styrsystem i fordonet och hindrar gaserna från motorn från att släppas ut i miljön. Om luften andningsfiltret blir igensatt med olja, kommer systemet inte att fungera. Det är lätt att sluta motorolja i en luft paus eftersom det bara finns en anledning till det: för mycket olja i motorn. Saker du behöver
dräneringskärlet
Vehicle manuell
Hylsnyckelsats
bandnyckel (om det behövs) katalog Oljefilter
Funnel
Motorolja
Andningsfilter filterskydd
platt skruvmejsel
PCV ventil
Gummislang (om det behövs) katalog Slangklämmor (om det behövs)
Visa fler instruktioner
1

Turn motorn och låt den gå tills den har nått driftstemperatur och sedan stänga av motorn. Detta kommer att värma oljan tillräckligt för att göra det friflytande och lättare att tömma.
2

Placera ett uppsamlingskärl under oljeavtappnings bulten på undersidan av oljetråget. Titta i bilens instruktionsbok för avloppet bulten plats om det inte tydligt framgår. Använd en hylsnyckel för att ta bort skruven. Vänta all olja rinna ut och byt bulten.
3

Använd en bandnyckel eller hylsnyckel, beroende på utformningen, att ta bort oljefiltret. Doppa ett finger i oljan kvar i filtret och torka av den på packningen på ett nytt oljefilter. Installera det nya oljefiltret genom att skruva den på plats för hand och sedan dra åt den med en rem skiftnyckel eller hylsnyckel.
4

Avlägsna oljepåfyllningslocket. Sätt in den smala änden av en tratt i oljan rör och tillsätt olja till motorn. Lägg tillräckligt med olja för att uppfylla de krav som anges i fordonets handbok för en komplett olje-och filterbyte - inte bara ett oljebyte, eftersom dessa är två olika mängder olja. Ta bort tratten och sätt tillbaka oljepåfyllningslocket.
5

Ta luftar täcker andningsfiltret och dra bort röret luftventilator. Skjut på en ny luft andningsfiltret täcka ner på ventilationsrör.
6

Använd en platt skruvmejsel för att lossa låsskruven på klämman som håller paus slangen på positiv vevhusventilation (PCV) ventil . Dra slangen av utloppsanslutningen från ventilen. Ta tag i ventilen och dra ut den ur ventilen hålet.
7

Skjut en ny PCV ventil till ventil hålet, är noga med att vända utloppsanslutningen för ventilationsslangen i samma riktning som det gamla ventil.
8

Inspektera ventilationsslangen för slitage, sprickor eller hål. Byt ut slangen med en matchande längd ny slang, om nödvändigt. Skjut änden av slangen på utloppet anslutning av PCV-ventilen och dra åt skruven slangklämman med en platt skruvmejsel för att fästa slangen. Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/oil-changes/133263.html

Previous:
Next:

olja Förändringar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.