Hur man använder olja för Engine Cooling

Bilmotorer, särskilt de med automatiska växellådor, genererar mycket höga temperaturer medan du kör. Denna extrema värmen skulle skada delarna och minska deras användbara livslängd om det inte fanns någon möjlighet att kyla dem. Det är därför vi använder olika vätskor för kylning motorer. En vätska som kan användas för att kyla motorer är olja. Olja kyler motorer och är själv kyls av ett oljefilter. Saker du behöver
Motorolja
Oljekylare
Visa fler instruktioner
1

Kontrollera att det finns tillräckligt med olja i din motor. Alla motorolja fungerar som kylmedel. I många bilar, stora delar av motorn har ingen annan kylmetod. Bland de delar som använder olja som kylmedel är vevaxlar, kolvar och lyftare.
2

Håll temperaturen motorolja så nära den ideala arbetsområde som är möjligt. De flesta motoroljor fungerar bäst när vid en temperatur mellan 180 grader och 200 grader Fahrenheit. Detta kan vara svårt, eftersom de flesta bilar värma motoroljan till över 200 grader Fahrenheit när fungerar normalt. Vissa oljor är mer motståndskraftig mot temperatur.
3

Utför regelbundet underhåll på din motor. Motorer som felaktigt underhålls kan orsaka olja för att värma snabbare.
4

Installera en oljekylare, eller ersätta en befintlig oljekylare med en bättre. En oljekylare sätter olja genom en process som tar bort en del av oljans värme. Den exakta processen varierar mellan olika märken och typer av oljekylare. De flesta kylare flödar oljan genom en stapel av kylplattorna, eller ett rör med fenor. Värmen överförs till röret och sedan skingras.
5

Utför regelbundna oljebyten. Olja förlorar en del av sin förmåga att agera som ett kylmedel om det inte byts regelbundet.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/oil-changes/133260.html

Previous:
Next:

olja Förändringar

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.