Varför har 2006 års Mazda 3 en Oil patronfilter?

Mazda 3 är en kompakt halvkombi finns i en tvådörrars och fyrdörrars version. Liksom många nyare bilar är Mazda 3 utrustad med en oljefilterpatronen snarare än en traditionell filter. Cartridge Oljefilter

En patron oljefilter är ett filter som finns i ett hölje som är fast monterad på motorn. Traditionella oljefilter använder ett metallhölje runt filtret och hela trådarna montering i motorn.
Enkelt underhåll

En av orsakerna till den ökande användningen av olja filterpatroner snarare än konventionella oljefilter på bilar som 2006 Mazda 3 är att huset kan monteras närmare till toppen av motorn. Detta gör det mycket enklare och mindre rörigt att byta oljefiltret vid oljebyte. Detta är särskilt användbart när motorn vikarna på moderna bilar blir mer och mer trångt med mekaniska delar och utrymme är begränsat.
Recycling

annan orsak för populariteten av patronfilter är att kostnaden för återvinning dem är mycket billigare. Istället för att behöva avyttra ett metallhölje och filter, behöver endast det filtret som ska återvinnas.
Överväganden

Medan en patron oljefilter är lika effektiv som en traditionell oljefiltret korrekt filtrering motorolja, måste den installeras på rätt sätt för att förhindra oljeläckage och potentiella skador på motorn.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/oil-changes/133257.html

Previous:
Next:

olja Förändringar

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.