Hur du blandar olika vikter av motorolja

Motorolja är en viktig ingrediens i att hålla din motor igång smidigt och effektivt. Olja tillverkare gör alla typer av oljor, varierande i vikt och viskositet. Beroende på fordonstyp, och det klimat där du kör, kan du behöva en speciell blandning av motorolja som passar din applikation. Blanda olika typer och vikter av olja kan hjälpa dig att göra den perfekta anpassade oljan för din motor. Saker du behöver
Motorolja (två typer eller vikter) katalog Stor container
Omrörning stick
Visa fler instruktioner
1

Välj ut två typer av motorolja som du vill blanda. Till exempel, prova att blanda en 10W-30 och en 5W-20 typ av olja. Du kan också blanda syntetiska oljor med mineraloljor om du föredrar.
2

Häll både olja typerna i en stor blandning container. Se till att blanda behållaren har tillräckligt med utrymme för minst två liter, om du inte blanda större kvantiteter.
3

Rör om oljan kraftigt med en omrörning pinne. Kontrollera att de två oljetyperna har blandats ihop väl innan du häller blandningen i din motor.
4

Beräkna den nya vikten av oljan genom att lägga till vikter och dividera med två. Sedan beräkna nya viskositet genom tillsats av viskositeter och dividera med två. Till exempel, om du blandade en 10W-30 olja med 5W-20 olja, skulle den nya oljeblandning vara 7.5W-25.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/oil-changes/133253.html

Previous:
Next:

olja Förändringar

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.