Hur avfärga använd motorolja

Vid kontroll motorolja, kommer du att märka att det är smutsigt när det har ändrats från en klar substans till en mörk substans. De flesta förare kommer att betala för ett oljebyte när de märker att motorolja är smutsig. Denna process skapar onödiga kostnader och avfall olja som du kan använda igen. Rengöring av använd motorolja kan ta lite tid, men det kommer att spara pengar och återvinna den fortfarande värdefull olja. De flesta av de verktyg du behöver för att rengöra din olja kan hittas runt huset eller i garaget. Saker du behöver
Måttband Sida 2 en gallon glasbehållare
Clean 3,5 meter lång, 0,5-tums bred bomull eller hampa rep
justerbar rack /hyllor
Clear plastfolie
1 liter ny olja
Visa fler instruktioner
1

Pour din spillolja i en av de två flaskorna.
2

Mät varje flaska med ett måttband. Justera hyllor eller rack så att utrymmet mellan de övre och nedre hyllan är lika med höjden av den tomma flaskan.
3

Placera flaskan full av olja på den övre hyllan och tom flaska på den nedre hyllan. Den övre delen av den tomma flaskan bör bara når botten av hela flaskan.
4

Placera ändarna av repet längst ned i varje flaska. Kontrollera att det finns lite slack i linan mellan de två flaskorna, men låt inte slack i repet beröring antingen av flaskorna.
5

Wrap klar plastfolie runt ditt rack eller hyllor att förhindra damm. Kontrollera att plastfolie inte vidrör repet. Vänta två till tre veckor. Oljan ska ha dränkts genom linan och filtreras in i den nedre flaskan.
6

Blanda tre liter av den använda filtrerad olja med en liter ny olja. Den nya oljan kommer att innehålla anti-skumning och rengöring tillsatser som den filtrerade oljan kommer att ha förlorat. Denna oljeblandning är nu klar att använda.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/oil-changes/133249.html

Previous:
Next:

olja Förändringar

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.