Hur byter jag motorolja på en Freightliner?

Freightliner är en kommersiell lastbilstillverkare som bygger flera storlekar och typer av lastbilar för särskilda ändamål. Freightliner använder inte någon speciell motor, eftersom den erbjuder många märken och modeller av motorer att välja mellan. Den rekommenderade oljebytesintervall är 10.000 miles för alla sina motorer, och det inkluderar ett filterbyte samt. Vara beredd att rinna över 30 liter olja, så stora lastbilar kräver en betydande mängd olja för att hålla sina motorer smörjs. Saker du behöver
tråget med minst ett 45-liter kapacitet
Hylsnyckelsats
Hylsnyckelsats
15W30 dieselmotorolja
Oljefilter
Visa fler instruktioner

1

Kontrollera trucken parkeras på ett plant och jämnt underlag. Aktivera parkeringsbromsen.
2

Öppna huven för tillträde till motorrummet. Leta upp oljestickan intill motorn. Det kommer att märkas "motorolja". Dra ut oljestickan ur oljestickan röret och placera den åt sidan. Addera 3

Placera ett uppsamlingskärl under motorn direkt, under avtappningspluggen. Ta bort avtappningspluggen med en hylsnyckel och låt oljan rinna ut i oljetråget. Dra åt avtappningspluggen tillbaka till oljetråget med hylsnyckel när oljan är klar dränering.
4

Leta oljefiltret på förarsidan av motorn. Motorn, beroende på typ, kommer att ha antingen ett filter eller två oljefilter bredvid varje annan. Skjut drain pan under oljefilter.
5

Skruva bort oljefilter med ett filter skiftnyckel. Vissa olja ska rinna ut när filtret dräneras, låt den falla i dräneringstråget
6

Fyll oljefiltren med 15W30 motorolja.. Dab olja på fingret och sprida oljan runt packningen på toppen av filtret. Detta kommer att göra bort av filtret lättare vid nästa oljebyte.
7

Dra åt oljefilter på oljefilterhuset för hand. Filtrera inte skiftnyckel skärpa, eftersom detta kan skada gängorna på filterhuset eller själva oljan.
8

Skruva av påfyllningslocket på toppen av motorn. Häll i den rekommenderade mängden motorolja i motorn. Den rekommenderade beloppet kommer att noteras i instruktionsboken för lastbilen. Olika storlekar av motorer kräver olika mängder olja.
9

Rengör oljestickan med en ren trasa och skjut in mätstickan röret. Dra upp mätstickan och kontrollera oljenivån på oljestickan. Oljan kommer att behöva vara i det skuggade området i mätstickan. Om den är under det skuggade området, kan extra olja behöver tillsättas. Tillsätt olja i en quart steg tills oljan faller inom det skuggade området på mätstickan.
10

Starta trucken och låt den gå på tomgång i fem minuter. Stäng av trucken och kontrollera oljenivån efter att låta det sitta i ytterligare fem minuter. Lägg till mer olja vid behov.
11

Stäng huven och se oljan locket dras åt på motorn.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/oil-changes/133243.html

Previous:
Next:

olja Förändringar

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.