Vad händer med mitt fordon om oljefiltret inte lades på ?

Förbränningsmotorer förlita sig på en konstant tillförsel av olja för att hålla de inre komponenterna , såsom lager, smorda . Utan oljan , kommer motorn att förstöra sig snabbt . Beskrivning

Oljan i de flesta motorer lagras i ett oljetråg på botten av den motor, under vevaxeln. Oljan pumpas genom motorn med en oljepump och filtrerades genom ett oljefilter . Filtret fångar orenheter och håller oljan ren .
Resultat

oljefiltret skruvas på en oljefilterhuset som är bultad till blocket eller ibland skruvar in i blocket själv. Om oljefiltret slutade av motorn, kommer hålet filtret trådar in vara öppna. Detta i sin tur gör det möjligt för oljan att rinna ut ur motorn . Om oljan rinner ut och motorn fortsätter att gå , kommer motorn att misslyckas efter några minuter .
Solution
p Om oljefiltret slutade och motorn startas av misstag, skall den stängas av omedelbart. Om det stängs av omedelbart , får motorn inte skadas . Men om en betydande mängd olja vacates motorn , kan skador åsamkas som kan kräva en motorrenovering .

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/oil-changes/133237.html

Previous:
Next:

olja Förändringar

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.