Hur du väljer rätt vikt motorolja för din Temperaturområde

Kritiskt för lång livslängd och allmänt underhåll av din bil är att välja rätt olja vikt för motorn och för klimatet runt ditt hem. Om oljan är för tung, kommer det inte köras i vinterkylan. Om oljan är för ljus, kommer det inte att fungera i sommarvärmen. Besöker en Biltema och se det breda urvalet av oljor i alla sina olika färgade flaskor och med alla sina olika nummer kan vara skrämmande, men om du vet vad du ska leta efter, det är ganska lätt. Saker du behöver
Instruktionsboken för din bil
Visa fler instruktioner
1

Läs bruksanvisningen till ditt fordon. Medan temperaturen och klimatet är en variabel att ta hänsyn till när man köper motorolja, är den andra tillverkarens rekommendation, baserat på egenskaperna hos motorn installerad i bilen. Instruktionsboken kommer också varna dig för eventuella certifieringar eller egenskaper din motorolja bör ha.
2

Hitta två American Petroleum Institute (API) klistermärken på flaskan. Den första liknar en svart Starburst med en svart ram, vit bakgrund och röda bokstäver. Den andra är en vit cirkel med en andra vit cirkel inuti den.
3

Läs den yttre vita cirkeln. Efter orden "API Service" det börjar med antingen "S" eller "C" "S"-oljor är kompatibla med vanliga bilmotorer. "SN" är API: s senaste servicekategori rating och med 2011, och bakåtkompatibel med de flesta motorer. "SM", "SL" och "SJ" är äldre kategorin betyg som inte kan vara lämpliga för nyare motorer.

"C" oljor är för dieselmotorer. Den mest aktuella rating från och med 2011 för dieselolja är "CI-4." Äldre betyg är "CH-4," "CG-4" och "CF-4." Liksom "S" oljor, dessa äldre betyg är i allmänhet bara kompatibel med äldre motorer.
4

Läs det andra, mindre vit cirkel. Under bokstäverna "SAE," det kommer att säga något i stil med "5W-20." Detta berättar oljan vikt. Den första siffran avslöjar hur väl oljan strömmar i kallt väder. Ju lägre tal, desto kallare de temperaturer det kan köra i. Det andra numret, efter bindestrecket, avslöjar hur väl oljan rinner i värmen. Ju högre siffra, desto högre temperatur där det kan köras.
5

Byt olja minst två gånger om året. Om du upplever ett brett spektrum av temperaturer mellan sommar och vinter, kanske du vill byta olja på våren och vintern och välj en annan vikt lämplig för de kommande temperaturerna.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/oil-changes/133230.html

Previous:
Next:

olja Förändringar

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.