Hur man byter olja i en 2005 Jetta

För dem som vet lite eller ingenting om bilar, även en relativt enkel uppgift som att byta olja och oljefilter kan verka skrämmande. Men att ändra din egen olja är inte bara ett enkelt sätt att spara lite pengar, men ett bra sätt för fordonsindustrin noviser att bekanta sig med vad som händer under huven. Det beror på ett oljebyte är en ganska grundläggande process oavsett vilken tillverkare eller modell av bilen, en 2005 Volkwagen Jetta är inget undantag. Saker du behöver
Ramp eller 2 uttag bil
½ tums spärrnyckel
Hylsnyckelsats
Oljetråg
O-ring
Motoroljefilter
Torx skruvmejsel
Oljeavtappningsskruv
5 liter syntetisk olja
Visa fler instruktioner
Byta oljefilter
1

Höj den främre delen av bilen. Detta kan göras genom att köra bilen framåt på ramper, eller använda två domkrafter.
2

Öppna huven och leta oljeventilen, vilket är den bakre vänstra sidan av motorn. Ta av locket och ställ den åt sidan.
3

Ta bort plasten nedre panelen ljudabsorbent, placerad under bilen under mitten av motorn, med en Torx-skruvmejsel. Placera absorbenten och Torx-skruvar åt sidan.
4

Leta oljefiltret i den del av motorn som bara gjordes synligt med avlägsnandet av ljuddämparen panelen. Det är en silo formad svart cylinder fastnar utåt från motorn, med en stor hexagonal bulten på undersidan.
5

Placera oljetråget under filtret och avlägsna tillslutningshuven och oljefilter från filtret bostäder. Ta halv tum spärrnyckel med ett lämpligt fastsatt storlek sockel och skruva den stora bulten på undersidan av filtret. Låt den överflödiga oljan dropp i pannan några minuter, och sedan dra filterlocket ut ur höljet (filtret är fäst vid den).
6

Pop det gamla filtret bort av tillslutningshuven och glider bort. När den tas bort, kommer du att se en O-ring, en rund gummipackning, runt innerkanten av locket. Dra ut den och ersätta den med den nya O-ringen.
7

Installera den nya oljefilterpatronen genom poppar det till tillslutningshuven och skruva tillbaka locket till bostadsyta. Dra det med lämpligt uttag, försiktigt så att inte åt för hårt, vilket skulle kunna knäcka plastlocket.
Oljebyte
8

Leta avtappningspluggen, som liknar en stor silver bult med sexkantshuvud. Det kommer att vara placerad mot baksidan av motorn, fäst till en metall panel som liknar undersidan av ett silver handfat. Oljetråget direkt under oljeavtappningsskruv
9

Place, och skruva loss den med den lämpliga uttag. Oljan kommer att börja rinna ut ur motorn.
10

Skruva i den nya pluggen med rätt uttag efter att oljan har tömts. Det är möjligt att återanvända den gamla pluggen, men det rekommenderas inte.
11

tillbaka till där du tog bort olje locket och fyll motorn med fyra liter ny, syntetisk olja som Mobil 10W40. Kontrollera instruktionsboken för den bästa typ av olja för din specificJetta modell.
12

tillbaka bilen av ramperna, eller lägre bilen av jacken, och låt motorn gå några minuter. Checka in och under motorn för eventuella läckor, ett tecken på att den nya pluggen eller filterlocket inte installerades tätt nog. Om din "Check Engine" lampan lyser, bör den stängas av efter några minuter.
13

Kontrollera mätstickan för rätt oljenivå. Om oljan är fortfarande låg, tillsätt långsamt femte kvart tills full. Byt olja ventilen och den nedre ljuddämpare panel.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/oil-changes/133222.html

Previous:
Next:

olja Förändringar

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.