Typer av motorolja

Motorolja ger smörjning för de rörliga delarna av ditt fordon. Det hjälper till att absorbera och ta bort värmen från motorn, samt att ta bort partiklar från systemet som följer av förbränning. Den typ av motorolja du använder kan påverka prestanda och hållbarhet av din motor. Vissa oljor på marknaden härrör från råolja, och vissa är syntetiska. Uttrycket "viskositet" beskriver tjocklek och flödet av oljan vid olika temperaturer. Single-Grade

Single-grade motorolja är ett derivat av råolja skapas genom raffinering av råolja. Genom branschstandard, kan single-grade olja har inga tillsatser som gör att den kan fungera på två viskositeter. Den huvudsakliga nackdelen med singel-oljor är dess oförmåga att hantera extrema temperaturer. Om du använder en högre viskositet oljan är tjockare i kallt väder och bilen är svår att starta. Om du använder en lägre viskositet, kommer oljan blir för tunn vid höga temperaturer för att smörja motorn tillräckligt. De 11 kvaliteter för viskositet för singel-grade olja är 0W, 5W, 10W, 15W, 20W, 25W, 20, 30, 40, 50, och 60. Den "W" på de första sex årskurser anger lämpligheten av oljan för vinterbruk.
Multi-Grade

Multi-grade motorolja genomgår samma raffineringsprocessen som råolja, har men viskositetsindexförbättrare eller VII, läggs till mixen. Tillsatsen av Viis gör att oljan att fungera vid två extrema temperaturer. En uppsättning av två nummer, t.ex. 5W-30, beskriver oljan. I det här fallet innebär det att oljans viskositet är tillräckligt låg i kalla temperaturer för att låta motorn vev, men också underhåller vid högre temperaturer, viskositet 30 på SAE J300 viskositet kravet skala.


Konventionell Motor Oil

Konventionell olja är helt enkelt den olja som är aby biprodukt av råolja raffineringsprocessen. Oljan kan ha Viis läggas, eftersom detta inte påverkar dess klassificering. Konventionell olja fungerar bra som ett smörjmedel, men det tenderar att bryta ner snabbt, så extrema temperaturer bryta ner sina naturliga kolväten obligationer.
Synthetic Oil

Syntetisk olja är en skapelse från andra kemiska föreningar. Eftersom det måste göras, och är inte bara en biprodukt, är syntetisk olja dyrare än konventionella oljor. Syntetisk olja ger längre livslängd skydd för din motor, eftersom det inte finns några kolväten obligationer som drabbats av den höga värmen från motorn. Addera Syntetisk Blends

Syntetiska blandningar är oljor som är en blandning av konventionella och syntetiska oljor. Detta tillåter de syntetiska blandningar för att tillhandahålla en del av fördelarna med syntetisk olja, medan den konventionella olja blandas i hjälper lägre priset.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/oil-changes/133221.html

Previous:
Next:

olja Förändringar

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.