Paraffiniska Base Oil vs Mineral Base Gear Oil

Basoljor är grunden för produktion av smörjmedel . Olja är viktigt för maskiner , vilket ger en flytande utrymme mellan rörliga metalldelar . Den kyler också och tar bort värme från motorerna . Historia

användning av smörjmedel basoljeprodukter kan spåras tillbaka så långt som romartiden då animaliskt fett användes till fett hjul , men det var den industriella revolutionen som ledde till de olika typerna av smörjoljor finns idag.
kolväteföreningar

Basoljor består av kolväteföreningar , som är bundna till element som skapar smörjmedel. Det är dessa kolväteföreningar som bryts ner för att skapa den önskade smörjmedlet .
Paraffinolja Base Oil

Paraffinolja basolja härrör från mineral basolja och är anses vara den bästa smörjoljan. Tillverkningsprocessen tar bort oönskade substanser, såsom svavel, lukter och vax . Paraffiniska oljor används ofta i motoroljor eftersom de tål höga temperaturer och håller längre .
Mineral basolja

Modern basoljan börjar som råolja och sedan genomgå en komplicerade raffineringsprocessen att komma fram till det avsedda resultatet . Mineralolja är billig och produceras i stora mängder . Den kan användas i motorer , men också har medicinska användningsområden, såsom behandling av eksem .

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/oil-changes/133219.html

Previous:
Next:

olja Förändringar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.