Plats för Remote Oljefilter på en Chevy Colorado

Att veta var och hur man kan byta olja filter på en Chevy Colorado är viktigt för korrekt motorns funktion. Oljefiltret den här lastbilen är på sidan av motorn i stället för botten. Oljetråget är placerad på undersidan av motorn och oljefiltret är monterat till oljepumpen på vänster sida av motorn. Du kommer att behöva gå igenom den övre delen av motorrummet för att nå oljefiltret. Saker du behöver
10-tons domkraft
stödbenet
Catch pan
Ratchet set
Oljefilternyckel
Byte oljefilter
Funnel
4 1 /2 liter 10W40 olja
Visa fler instruktioner
1

lyft den främre vänstra sidan av Chevy Colorado med en 10-tons domkraft. Sänk den på en pallbock att säkert stödja den medan du arbetar.
2

Avlägsna metall mutter på undersidan av oljetråget och tappa ur oljan i en fångst pan. Byt ut muttern och ta bort oljetråget.
3

Lyft Colorado bort stödbenet med en domkraft och sänka den till marken. Öppna huven och titta på vänster sida av motorn mot mitten av motorn. Oljefiltret ska vara orange eller vit färg och runda.
4

Placera oljefilternyckel runt oljefiltret. Vrid filtret moturs tills det lossnar oljepumpen. Placera det nya filtret på oljepumpen och vrid det medurs tills det är ordentligt.
5

Vrid olje locket på toppen av moturs motorn och sätt en tratt. Häll 4 1/2 liter 10W40 motorolja i motorn och byt oljan locket.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/oil-changes/133209.html

Previous:
Next:

olja Förändringar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.