Hur man byter olja i en Vulcan 900

Det är viktigt att byta motorolja och oljefilter i en Kawasaki Vulcan 900 motorcykel varje 3000 miles åtminstone. Inte göra så kommer att lägga onödiga slitage på motorns delar och förkorta dess livslängd. Med din Vulcan servas på ett återförsäljaravtal eller motorcykel butik kan bli kostsamt. Men byta olja och filter är något som nästan alla kan göra själv, för en bråkdel av kostnaden. Några grundläggande verktyg och ca 45 minuter är allt som behövs. Saker du behöver
oljeavtappning Rags pan
17mm ringnyckel
10mm ringnyckel
Justerbar oljefilternyckel
Funnel
olja (ca: 3,5 qts.)
Oljefilter
Visa fler instruktioner
1

Parkera motorcykeln på ett plant underlag så att oljan rinner helt. Placera ett uppsamlingskärl under oljetråget avtappningspluggen, vilket på undersidan av motorn.
2

Använd en 17mm nyckel för att vrida kontakten moturs för att lossa den. Avsluta skruva loss pluggen för hand och ta bort den från tråget. Vänta tills oljan att sluta flöda, sedan placera cykeln upprätt utanför cykelställ så att eventuell kvarvarande olja rinna. När du är klar, byt avtappningspluggen och dra åt med 17 mm skiftnyckel.
3

Hitta likriktaren luckan på framsidan av motorn, precis bakom framhjulet. Det är en platt, kvadratiskt stycke med slitsar skurna i den. Använd en 10mm nyckel för att ta bort de två skruvarna som fäster kåpan till likriktaren, och ta bort den från motorn. Du kommer nu att kunna komma likriktaren.
4

Använd en 10mm nyckel för att ta bort de två skruvarna som fäster likriktare till sitt fäste, och vrid den ur vägen. Det kommer fortfarande att vara fäst vid motorn med en kabelstam, men det kommer att vara ur vägen för oljefiltret.
5

Ta höger bulten som fäster likriktare fäste till motorn och lossa den vänstra bulten nog att tillåta dig att rotera fästet bort från oljefiltret.
6

Använd ett oljefilter skiftnyckel för att lossa filtret, och fortsätta att ta bort den för hand.

7

Förbered det nya filtret genom att gnugga några droppar av den gamla oljan på gummitätningen. Skruva den nya filtret på kopplingen, och använda filtret skiftnyckel för att dra åt den.
8

Vrid likriktare huset på plats, byt bulten du bort, och dra den vänstra bulten. Byt likriktare och för in de två fästbultarna. Byt likriktare locket och sätt dit de två skruvarna.
9

Öppna oljepåfyllningslocket på den övre vänstra sidan av motorn. Sätt tratten och tillsätt ca 3 liter olja. Placera cykeln i upprätt läge och se oljenivån genom observation fönstret på vänster sida av motorn. Att ha en assistent som gör denna uppgift mycket lättare. Kontrollera att oljan når den nivå som anges av de två märkena på sidan av fönstret. Om inte, tillsätt mer olja.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/oil-changes/133208.html

Previous:
Next:

olja Förändringar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.