Hur ändrar jag olja i 6 Speed ​​DSG?

En 6-växlad DSG växellåda är en tysktillverkad växellåda avsedd ursprungligen för Porsches tävlingsbilar. DSG står för Direct-Shift växellåda och är utformad som två manuella växellådor, inrymt i en enhet, som fungerar tillsammans. Det finns ingen koppling, men dessa skift snabbt igenom de 6 växlarna med helautomatiska eller semi-manuella kontroller för föraren. Dessa sändningar finns vanligen i bilar tillverkade av Volkwagon, Audi och andra tyska tillverkare. Byte av olja kräver ett verktyg som kallas en vätskepump. Saker du behöver
Front pallbockar
Hylsnyckel
VW eller Audi växellåda nyckel (endast VW: s eller Audis) katalog Fluidpump
Transmissionsolja
Visa fler instruktioner

en

Lyft bilen upp på ett par främre jack står 8 till 16 inches i syfte att få tillgång till undersidan av motorn. Skjut under bilen och leta reda på växellådan i den fram-, mitt på motorn. Växellådan är en metall tank med en pipa som kommer ut men fronten och bakdelen.
2

Sätt en samling pan under drain bolt på främre röret. Ta avloppet bulten med en hylsnyckel eller, om fordonet är en Audi eller Volkswagen, använd den speciella växellådan nyckel (finns på de flesta stora auto butiker).
3

vänta ca 15 minuter för växellådan att tömmas helt och sedan ersätta avloppet bulten.
4

Fyll fluidumpumpen tank med 3,5 liter transmissionsolja. Slå fliken på genomskinligt plaströr till "injicera."
5

Ta fyllningen bulten på baksidan rör som sträcker sig från växellådan. Sätt den öppna änden av fluiden pumpens genomskinligt plaströr in i påfyllningsöppningen.
6

Pump handtaget upprepade gånger för att injicera fluid in i växellådan. Stanna när vätskan börjar läcka från påfyllningsporten. Byt ut fyllningen bulten och sänka bilen från domkraften.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/oil-changes/133207.html

Previous:
Next:

olja Förändringar

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.