Hur du ändrar transmissionsolja i en Vehicross

Den Isuzu Vehicross producerades i USA och Japan mellan 1997 och 2001. Denna kompakta sport utility vehicle är tillgänglig är både 3.2L och 3.5L, V6-motorer. Producerad i begränsat antal, omkring 6000 i USA och 2000 i Japan, är detta fordon ett ovanligt fynd. Ändra transmissionsolja på Isuzu Vehicross bör göras var 30.000 till 40.000 miles som en del av rutinmässigt underhåll. Planerar att spendera ungefär 45 minuter på det här jobbet. Saker du behöver Sida 2 främre pallbockar
5 liter samling pan
3/8 tums hylsnyckel
Funnel från 4 liter ATF +4 transmissionsolja
Visa mer Instruktioner
1

Parkera Vehicross på en plan gata eller uppfart. Vänta i ungefär 30 minuter tills motorn är sval vid beröring. Höj den främre delen av bilen upp på ett par pallbockar för att nå undersidan av motorn lättare.
2

Gå under bilen och hitta pannan transmission avloppet ligger i centrum av motorn . Detta är en stor metall pan omgiven av åtta bultar. Sätt 5-quart samling pan under drain pan att fånga upp vätskan.
3

Använd 3/8 tums hylsnyckel för att ta bort sju av de åtta bultarna. Förvara skruvarna på ett säkert ställe medan vätskan rinner ur pannan. Ta den sista bulten efter 10 till 15 minuter. Dra av dräneringskärlet och häll resterande vätska i insamlingen pannan.
4

Sätt tillbaka skruvarna och sätta dräneringstråget tillbaka på motorn. Sänk Vehicross från domkraften.
5

Dra spaken Huvlås under styrningen för att öppna motorhuven. Dra ut den gula överföringen oljestickan och sätta en tratt i dess plats. Häll i lämplig mängd fluid för motorn. Beroende på märke och modell, tar överföringen antingen 3.2 eller 3.5 liter. Läs instruktionsboken för att ta reda på de exakta specifikationerna.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/oil-changes/133206.html

Previous:
Next:

olja Förändringar

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.