Hur byta olja på en 2007 Tahoe

Byta olja på en 2007 Chevrolet Tahoe är en grundläggande underhåll förfarande som bör utföras på ett regelbundet schema för att säkerställa den fortsatta högprestandakapacitet ditt fordon. Byta olja på en 2007 Tahoe underlättas av fordonets godkännande. För många människor kan komma åt de mekaniska komponenterna på undersidan av Tahoe åstadkommas utan användning av en domkraft eller pallbock, förenkla processen något. Saker du behöver
dräneringskärlet Flighter Crescent skiftnyckel eller hylsnyckel
bandnyckel eller olja-filter skiftnyckel
Nytt oljefilter
Funnel
6 liter olja

Visa fler instruktioner
1

Kör din Tahoe runt kvarteret för 10 eller så minuter. Gångtiden för motorn kommer att värma upp oljan i tanken, vilket gör det mer trögflytande. Detta gör det möjligt att strömma från tanken snabbare och smidigare.
2

Leta oljetanken avtappningsplugg under Tahoe. Tanken är placerad under motor blocket, och avtappningspluggen kan identifieras som den lägsta punkten på botten av tanken. Det ser ut som en liten mutter sticker ut ur tanken.
3

Placera ett uppsamlingskärl direkt under avtappningspluggen så pluggen sitter direkt ovanför mittpunkten av tratten på sidan av tråget.
4

Avlägsna avtappningspluggen, låta den gamla oljan rinna från tanken in i tråget.
5

Öppna huven och komma åt mätstickan och oljelocket. Ta bort varje för att hjälpa oljan rinna ännu snabbare.
6

Byt oljeavtappningspluggen och flytta dräneringstråget under oljefiltret. Oljefiltret är en cylindrisk del sticker ut från förarsidan av oljetanken på 2007 Tahoe.
7

Ta bort oljefiltret med en rem skiftnyckel eller olja-filter skiftnyckel. Olja kommer att bubbla från filtret såväl som den punkt vid vilken filtret var ansluten. Låt den här oljan rinna ner i tråget.
8

Torka någon ny motorolja runt kanterna på ett nytt oljefilter och montera det nya filtret. Oljan kommer att skapa sug mellan det nya filtret och dess anslutningspunkt. Skruva fast filtret för hand, vrida den ett kvarts varv förbi den punkt där det slutar skruva på smidigt.
9

dubbelkolla anslutningen av oljeavtappningsskruven och oljefiltret innan tanken fylls genom påfyllningsröret.
10

Placera en tratt i olje påfyllningsröret ligger på toppen av motorblocket och häll i ca sex liter ersätter olja. Den typ av olja du använder beror på tillståndet i din Tahoe samt vilken typ av olja har använts i Tahoe före denna förändring. Till exempel, om du har alltid använt syntetisk olja, bör du använda syntetisk olja i denna förändring. Om din Tahoe har en hel del miles på det, bör du använda olja avsedd för hög körsträcka fordon. Byt ut oljestickan och oljelocket.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/oil-changes/133200.html

Previous:
Next:

olja Förändringar

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.