Hur byta olja på en 216 motor

Chevy 216 rak sexa är en 3,7 liters sexcylindrig motor som monteras i Chevy bilar, lastbilar och skåpbilar. Denna motor använder 10 till 40 (10W40) oil vikt motor på sommaren och 5 till 30 vikt (5W30) motorolja på vintern. Oljetråget rymmer 4 1/2 liter olja och oljefiltret är placerad på höger sida av motorn bredvid oljetråget. Oavsett om motorn är monterad på en bil, är lastbil eller skåpbil, proceduren att byta olja densamma. Saker du behöver
Bil jack
1 pallbock
Oil fånga pan
Ratchet
: 3/5 socket
Oljefilternyckel
Oljefilter
Visa fler instruktioner
1

Lyft den främre vänstra sidan av Chevy fordonet från marken med en domkraft. Sänk Chevy s ram på en pallbock för att stödja det som du arbetar.
2

Placera oljan fånga pan under avtappningspluggen på högra sidan av oljetråget. Ta bort avtappningspluggen med en spärr och uttag. Låt oljan rinna av helt och sedan tillbaka pluggen i oljetråget.
3

Placera oljefilternyckel runt oljefiltret och vrid den moturs tills filtret kommer från oljepumpen . Fyll det nya filtret med olja först och sedan placera det nya filtret på oljepumpen. Vrid den medurs för hand tills det är ordentligt. Motsatt sätt som du tog det
4

Sänk Chevy fordon till marken. Öppna huven och ta bort oljan locket bilda den övre högra sidan av motorn. Häll resten av ny olja i motorn, sätt på locket och stäng huven.
5

Starta motorn för att cirkulera oljan. Dra ut oljestickan och torka av den. Stick tillbaka in i motorn och ta bort den för att kontrollera oljenivån. Se till att motorn har tillräckligt med olja, tillsätt mer om det inte gör.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/oil-changes/133198.html

Previous:
Next:

olja Förändringar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.