Instruktioner om hur du ändrar växellådsolja i en 1995 Isuzu Pup

Din 1995 Isuzu Pup lastbil använder växellådsolja att smörja och kyla växlarna i den bakre differentialen. Kugghjulen i differential rulla genom ett bad av växellådsolja. Gear olja skiljer sig från motoroljan i att det är mycket tjockare så det belägger kugghjulen bättre när de roterar genom oljan. Isuzu rekommenderar byte av växellådsolja i differentialen var 15.000 miles. Byte av växellådsolja kan åstadkommas i 30 minuter i din trädgård. Saker du behöver
Jack
stödbenet
Stor skiftnyckel
dräneringskärlet
Flaska nya 80W-90W växellådsolja
Visa fler instruktioner

1

Placera domkraften under ramen precis framför förarsidan bakhjulet, och lyfta lastbilen om en fot. Skjut en pallbock under ramen precis framför jack, och sänk försiktigt trucken på det.
2

Skjut drain pan under avtappningspluggen på undersidan av differentialen. Lossa oljepåfyllningslocket genom att vrida den motsols med en skiftnyckel. Ta bort avtappningspluggen genom att vrida den moturs med en skiftnyckel. Avsluta bort påfyllningslocket. Låt växellådsolja att tömmas.
3

tillbaka avtappningspluggen genom att sätta i det i avloppet öppna och vrida den medsols för hand. Dra åt avtappningspluggen med skiftnyckel till cirka 20 foot-pounds.
4

Fyll differentialen fram ett litet finger in i påfyllningsöppningen kommer ut belagd med växellådsolja åtminstone till det djup som det täcker nageln.
5

tillbaka pluggen genom att sätta den i påfyllningshål och vrida medurs för hand. Dra åt pluggen med nyckeln till cirka 15 till 20 fots-pounds.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/oil-changes/133195.html

Previous:
Next:

olja Förändringar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.