Hur man byter olja i en 2007 Jetta TDI

Volkswagen erbjuder sina Jetta modell med en valfri Turbo Diesel (TDI) motorer. Dessa motorer är gjorda av tyngre, hårdare metall för mer hållbarhet. Oljan i dessa motorer måste bytas regelbundet, mycket likt vanliga bensinmotorer. Den rekommenderade oljebyte intervall för Jetta TDI-motorn är 10.000 miles. Saker du behöver
T25 och T30 Torx skiftnycklar
Skiftnyckel
oljefilter
19mm socket
Ratchet
dräneringskärlet
4,5 liter olja
Show Mer Instruktioner
1

Ta bort de tre T30 skruvarna som håller stänkskyddet på med T30 skiftnyckel. Stänkskyddet är placerat under bilen, på botten av motorrummet. T30 skruvar ligger tvärs över bakre delen av stänkskyddet. Ta bort de fyra bultarna på vardera av sidorna av stänkskyddet med T25 skiftnyckel. Ta stänkskyddet genom att skjuta den bakåt för att frigöra flikarna som håller den på vid fronten.
2

Öppna huven och leta reda på motorkåpan. Detta är en svart och silver plasthölje som är placerad över den övre delen av motorn. Ta bort locket genom att dra bort. Den hålls på med gummi snaps för att underlätta borttagning.
3

Ta bort oljefiltret locket med rörtång. Filtret locket är beläget i framsidan av motorn på vänster sida. Lyft på locket och den bifogade oljan filtrera ut avslöjade filterhuset och vrid det gamla filtret från filtret locket.
4

Installera det nya oljefiltret i filtret locket. Smörj O-ringarna i det nya filtret med motorolja och tryck stammen av det nya filtret i locket tills det snäpper på plats. Plats på sidan.
5

Placera tråget under avtappningspluggen. Leta reda på silver metall blocket precis framför framaxeln. Detta tråget. Pluggen är placerad på baksidan av tråget på sidan närmast axeln. Sätt 19mm uttag på spärren och ta bort avtappningspluggen. Låt all olja rinna ut ur tråget.
6

tillbaka avtappningspluggen och dra åt med spärrfunktion.
7

Placera filtret och locket på huset och använd skiftnyckel för att dra åt locket.
8

Avlägsna tanklocket och häll fyra liter olja i. Kontrollera nivån på stickan, och tillsätt mer olja lite i taget tills oljenivån är mellan "MIN" och "MAX" på oljestickan. Sätt tillbaka locket på plats ordentligt.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/oil-changes/133186.html

Previous:
Next:

olja Förändringar

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.