Hur man byter olja i en 1997 Cadillac Seville

Den 1997 Cadillac Seville är en kraftfull bil med en 300 hästkrafter. Oljan i fordonet kan bytas snabbt och processen är enkel. Fordonet har höga betyg från Edmunds.com i konsument recensioner avdelningen. Många av ägarna hävdar hög körsträcka med några reparationer. Byta olja på regelbunden basis kommer att lägga till fordonets livslängd som en form av förebyggande underhåll. Saker du behöver
Wrench
dräneringskärlet
filtertång
5W-30 olja
Funnel
Visa fler instruktioner
1

Set dräneringskärlet under fordonet. Skjut under fordonet och leta reda på oljetråget. Formen kommer att ha spår av olja på botten och en enda avtappningspluggen. Använd en halvmåne eller hylsnyckel för att ta bort avtappningspluggen. Låt oljan rinna i pannan.
2

tillbaka avtappningspluggen och ta bort pannan från under fordonet. Ställ kastrullen i ett säkert område där det inte kommer att spillas. Addera 3

Använd ett filter skiftnyckel för att ta bort oljefiltret. Filtret är placerat i motorrummet, och den har en etikett för att skilja den från bränslefiltret. Använd filtret skiftnyckel för att skruva på ett nytt oljefilter.
4

Skruva av oljelocket från motorblocket. Sätt en tratt i öppningen. Lägg fem liter olja och kontrollera nivån på oljestickan. Fortsätt att långsamt lägga olja tills behållaren är full.
5

Byt olja cap.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/oil-changes/133177.html

Previous:
Next:

olja Förändringar

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.