Hur man byter olja i en 2006 Grand Prix

Den Pontiac Grand Prix var en bil som tillverkas av General Motors 1962-2008, med den sjunde (och sista) generationen som omfattar 2006 års modell. Om du äger en Grand Prix, är en viktig underhållsåtgärd rutinmässiga oljebyten. Din motorolja smörjer de rörliga delarna i din motor, och behöver bytas var 3.000 till 5.000 miles genom att inlåningen börjar att samla in oljan, vilket kan minska dess prestanda. I ett värsta scenario, kan din motor ta upp, gör din Grand Prix undriveable. Du kan byta olja i mindre än en timme. Saker du behöver
dräneringskärlet
Hylsnyckel
Rag nära Old plastbehållare
Filter skiftnyckel
Oljefilter
Motorolja
Visa fler instruktioner

1

Park Grand Prix på plan mark. Låt motorn svalna. Helst vill du att oljan är varm, eftersom det kommer att strömma ut ur motorblocket bättre än om det är kallt. Om oljan är för varm, men du kan bli allvarligt bränd.
2

Gå under bilen och leta oljeavtappningspluggen i botten av oljetråget. <
br> 3

Sätt ett uppsamlingskärl under avtappningspluggen.
4

Lossa avtappningspluggen med en hylsnyckel tills det är löst nog att skruva för hand. Fortsätt att skruva ur avtappningspluggen med handen, men tryck mot oljetråget medan du skruva loss den för att förhindra att oljan forsa ut.
5

Ta bort avtappningspluggen från oljetråget och låt oljan flöde in i tråget. Torka av olja utanför avtappningspluggen med en gammal trasa.
6

Ta bort locket märkt "Engine Oil Only" (oljan cap) i den övre delen av motorrummet. Detta utjämnar trycket i motorblocket och hjälper oljan rinna ut. Låt oljan rinna ut i avloppet pan tills flödet är nere på en stadig dropp.
7

Torka oljan av området runt sjön hålet och skruva fast pluggen på plats. Dra åt avtappningspluggen med en hylsnyckel för att bilda en tät försegling, men inte åt det, eftersom du kan skada gängorna och det kommer att falla ut.
8

Häll den gamla motoroljan från tråget i en gammal plastbehållare, som en frostskyddsmedel eller spolarvätska behållare.
9

Placera tråget under oljefiltret.
10

bort oljan filtrera genom att skruva loss den från motorblocket. Om det är för hårt eller halt, använd ett filter skiftnyckel för att lossa den, ta sedan bort det för hand. Håll den öppna änden av filtret uppåt eftersom den fortfarande innehåller olja.
11

Täck packningen på det nya oljefiltret med ny olja genom att doppa fingret i oljan och kör den över packningen. Detta hjälper den nya filtret glider på plats på motorn.
12

Skruva den nya filtret på motorn. Vrid den tills det är ganska tight, tillsätt sedan ett kvarts varv.
13

Tillsätt ny olja till motorn genom att hälla den genom hålet i toppen av motorblocket. Med hjälp av en tratt kan hjälpa till att förhindra spill. Byt olja locket efter att oljan har lagts.
14

Starta Grand Prix upp och låt den gå i några minuter. Stäng av den, kontrollera sedan oljenivån med mätstickan. Lägg till mer olja vid behov.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/oil-changes/133176.html

Previous:
Next:

olja Förändringar

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.