Så här ändrar Automatic Transmission Oil i en Mazda Clef

Mazda Clef är en japansk bil som produceras i mitten av 1990-talet. Den Haynes reparationshandbok rekommenderar byte av transmissionsolja var 30.000 till 40.000 miles eller två år, vilket som kommer först. Färska transmissionsolja håller växlarna skiftar smidigt och förhindrar motorn från överhettning. Ändra vätskan kräver lyfta bilen upp på pallbockar och släppa pannan överföring avloppet. Planerar att spendera ungefär 45 minuter att slutföra denna reparation. Saker du behöver
Front pallbockar
1/2-tums hylsnyckel
Collection pan
Drop-duk
Funnel 3 liter ATF +4 transmissionsolja

Visa mer instruktioner
1

Park Mazda Clef på ett plant underlag. Lyft upp framvagnen upp på ett par pallbockar. Tryck på framsidan av kåpan med full kroppsvikt för att se till att bilen är stadigt på läktarna. Vänta tills motorn är sval vid beröring.
2

Gå under mitten av motorn och hitta pannan överföring drain, vilket är en black metal tank omgiven av sex bultar. Lägg en drop-duk och insamling pan under tråget.
3

Använd 1/2-tums hylsnyckel för att ta bort alla utom en av bultarna runt tråget. Låt oljan rinna ut från sidorna av pannan tills den droppande långsamt. Ta den sista bulten och dra kastrullen från transmissionen.
4

Skölj pannan och bultar med tvålvatten för att avlägsna oljerester. Byt ut pannan på transmissionen.
5

Ta ner bilen från domkraften och öppna huven för att hitta den röda mätstickan växellådsolja. Dra ut det från slangen och sätta en tratt i dess ställe. Häll i 3 liter transmissionsolja, byt ut oljestickan och stäng motorhuven.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/oil-changes/133174.html

Previous:
Next:

olja Förändringar

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.