Hur man byter olja i en 2006 Beetle

Byta olja i 2006 Volkswagen New Beetle kommer bara ta några minuter eftersom det är samma som byter olja i de flesta andra bilar. Den enda skillnaden är filtret. Filtret är innesluten i ett hus och du måste dra elementet ut ur höljet. Du kommer bara ta några extra minuter att inspektera och byta ut elementet. Saker du behöver
Jack
Jack står
Hylsnyckelsats
Hylsnyckelsats
dräneringskärlet
filtertång
Nytt oljefilter
6 qts. av syntetisk motorolja
Rag
Visa Fler Instruktioner
en

öppna huven för tillträde till oljan påfyllningslocket. Oljepåfyllningslocket kommer att vara placerad vid ventilkåporna. Skruva den och placera den åt sidan.
2

Hissa upp bilen genom att placera ett jack under den främre tvärbalken och höja den tillräckligt hög för att placera pallbockar under tvärbalken. Sänk bilen på domkraften. Addera 3

Placera ett uppsamlingskärl under motorn oljetråget. Oljetråget är längst ned i motorn.
4

Skruva avtappningspluggen med en hylsnyckel. Låt all olja till avloppet ut. Skruva tillbaka pluggen in i pannan. Dra åt med en hylsnyckel.
5

unbolt hjulhuskåpan med en hylsnyckel. Det kommer att finnas fyra bultar för att ångra. Skärmringen ned från fordonet. Detta kommer att ge tillgång till oljefiltret.
6

Leta oljefiltret av motorn. Skruva bort locket med en tång. Låt all olja rinna ut i avloppet pan.
7

Skjut en platt skruvmejsel upp i filterhuset på den röda spetsen. Tryck på den röda spetsen tillbaka och sedan åt sidan. Låt överflödig olja rinna ut ur filterhuset.
8

Skruva den gamla enheten med ett filter skiftnyckel. Dra filterenheten till marken. Dra gummi o-ringen från toppen av filtret. Dra ut det gamla filtret ur huset. Sätt in det nya filtret i behållaren. Skjut o-ringen i över filtret. Skjut den i djup så att den röda spetsen kommer att låsa på plats igen.
9

Dra aggregatet tillbaka till motorn. Dra åt för hand. Inte skiftnyckel åt eftersom detta kommer att skada gängorna på motorn och filterhuset. Skruva bort locket till botten.
10

Bolt skölden tillbaka under bilen med en hylsnyckel. Se till att alla fyra bultarna är åtdragna.
11

Hissa upp bilen med domkraft för att dra jack står ut från under bilen. Sänk bilen till marken.
12

Häll fem liter 5W-40 syntetisk motorolja in i motorn. Dra ut oljestickan i röret och torka den ren med en ny trasa. Sätt tillbaka mätstickan i röret och dra den tillbaka ut. Se till att oljan stannar på märket FULL på mätstickan. Om inte hälla olja i motorn på mitten qt. mellanrum och kontrollera nivån igen.
13

Starta bilen och låt den gå på tomgång i fem minuter. Stäng av bilen och kontrollera nivån igen. Fyll på olja vid behov.
14

Skriv miles och den dag en bit papper. Detta kommer att bidra till att hålla upp med oljebytesintervall.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/oil-changes/133173.html

Previous:
Next:

olja Förändringar

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.