Hur att byta olja och filter i en 2007 Camry

Ingenjörerna på Toyota har fortsatt sin tradition av att göra oljebyten en bekymmersfri process för gör-det-typer. De konstruerade motorn så att den kräver syntetisk olja, däremot, så du kommer att behöva spendera lite mer pengar på material. Dessutom finns det en process att stänga av ljuset instrumentbrädan påminnelse, men det är en snabb och enkel procedur. Oljan och filtret kan bytas i cirka 30 minuter om du har allt väl planera i förväg. Saker du behöver från 4 liter syntetisk 5W-20 motorolja
Oljefilternyckel
Oljefilter
dräneringskärlet
Tire ramper
14 mm hylsa
Pappershanddukar
Tratt
Visa fler instruktioner
Byt olja och filter
1

köra bilen upp på däck ramper och dra åt parkeringsbromsen. Se till att bilen är på en stenlagd horisontell yta.
2

Öppna locket motorolja och skjut dräneringstråget under oljeavtappningsskruven. Lossa avtappningspluggen med en 14 mm hylsa, och ta bort det med en snabb, avsiktlig rörelse för att minimera spill. Torka avtappningspluggen med en pappershandduk och inspektera gängorna så att ingen smuts eller sot fastnar i dem. Addera 3

Vänta tills oljan helt rinna, skjut sedan dräneringskärlet under oljefiltret. Det är precis intill avtappningspluggen. Ta bort oljefiltret med ett filter skiftnyckel, rotera skiftnyckel till vertikalt läge. Ställ in filtret i tråget för att tömma den.
4

Torka sigill nya oljefiltret med ren motorolja och vrid den till oljefiltret mount fingrarna. Dra det en extra kvarts varv med filternyckeln.
5

tillbaka avtappningspluggen. Dra det med fingrarna sedan ytterligare kvartalet till halv varv med uttaget.
6

Lägg 4 liter syntetisk 5W-20 motorolja, med hjälp av en ren tratt för att förhindra spill. Dra åt olje locket, stäng huven och försiktigt köra bilen ner från ramperna.
Reset MAINT reqd Dashboard Ljus
7

Slå på motorn och skjut vägmätare val för att visa Trip A.
8

Stäng av tändningen.
9

Håll vägmätare knappen och vrid nyckeln till "On" läge.
10

Släpp vägmätare knappen när vägmätaren läser alla nollor.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/oil-changes/133171.html

Previous:
Next:

olja Förändringar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.