Hur byta olja på en 2002 Passat

Volkswagen Passat har olika motorer för olika delmodeller, så det finns en liten justering för förfarandena oljebyte. De större motorerna kräver nya O-ringar på avtappningspluggen varje gång det tas bort, medan inte särskilt dyr, kan de lätt glömmas bort om du inte är van vid att denna lilla skillnad. Oljan Vikten varierar med årstiderna, som 5W-30 rekommenderas för vinterkörning och 10W-30 för körning i varmare månader. Saker du behöver
6 liter 5W-30 olja
Oljefilternyckel
Däck jack
Jack står
dräneringskärlet
Oljefilter
Hylsnyckelsats
Pappershanddukar
Visa fler instruktioner
1

Lyft den främre änden av Passat på pallbockar. Se till läktaren är klassade för Passat tjänstevikt, vilket är 1507 kg, eller £ 3315. Pop huven och ta bort locket motorolja.
2

Skjut ett oljetråg under oljeavtappningsskruven. Med en pappershandduk närheten, lossa avtappningspluggen med en socket och ta bort det med en snabb, avsiktlig rörelse för att minimera spill. Torka avtappningspluggen rengöra och ställ den åt sidan.
3

Skjut drain pan under oljefiltret när oljan är klar dränering. Ta bort oljefiltret, med ett filter skiftnyckel om du inte kan lossa den för hand. Låt filtret rinna i tråget.
4

Smörj tätningen på det nya oljefiltret med ren olja, och snurra den på oljefiltret mount. Dra åt för hand, därefter ytterligare 1/8 varv med filternyckeln.
5

tillbaka avtappningspluggen, och se till att gängorna är rena från all smuts och skräp.
6

Lägg motorolja med hjälp av en tratt för att undvika spill. Använd det belopp som rekommenderas i din instruktionsbok, som bör vara 4 liter för basen motorn. Låt oljan rinna in i motorn, och kontrollera oljenivån med mätstickan. Toppa med mer olja tills nivån når hela linjen, om det behövs.
7

tillbaka locket motorolja och sänk bilen. Starta motorn och låt den gå på tomgång i 10 sekunder, vilket gör att oljan kan pumpas genom motorn.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/oil-changes/133166.html

Previous:
Next:

olja Förändringar

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.