Skillnader i 30W & 40W Motor Oil

De flesta moderna motorer kräver låg viskositet (ett mått på en oljas flödesmotstånd) för allround-körning. Oljor med en 30W klass viskositet är mer lättviktig, innehåller mer friktionsreducerande tillsatser för att förbättra bränsleekonomin och möjliggöra mer effektiv motor start även i kyla. Tyngre, tjockare oljor, såsom 40W oljor, är mer lämpade för äldre motorer som drivs i varmare klimat och vid ihållande hastighet, såsom landsvägskörning, snarare än korta, stopp start stil körning. Viskositet

Forty-W oljor är tjockare och mer trögflytande än 30W oljor. Den W indikerar deras "vinter-grade" viskositet. Forty-W oljor är mindre rinnande och inte reser lika lätt runt motorn. Tjockare oljor utvecklas inte genom motorns komponenter så smidigt som 30W oljor, men deras trögflytande karaktär gör att de tål högre temperaturer, och stå emot slitage och kemisk sönderdelning. Viskositet betyg mellan 0 och 50W.
Pressure

Tjockare, 40W oljor ökar oljetrycket i motorn till sin natur, i motsats till den lättare, mer flödande 30W oljor. Men, lättare, mer flödande oljor orsakar mindre torrkörning i motorn, och därmed mindre slitage.
Förbrukning

hög körsträcka motorer , 40W oljor skapar en lägre oljeförbrukning än 30W oljor, som är mindre slitage på motorn, kräver mindre frekventa oljebyten och top-ups och är billigare i långsiktigt.
temperaturberoende

Varken 30W eller 40W oljor är verkligen perfekt för hög temperatur körförhållanden, även om 40W oljor är mer skyddande av de två i det här fallet. Rak 30W och 40W oljor är inte anpassade för kalla temperaturer heller, eftersom de är för tjocka i allmänhet. Även tunnare 30W oljan behöver ytterligare arbete för att hjälpa den att fungera på en optimal verkningsgrad vid låga temperaturer. De är för tjock för att ge tillräcklig smörjning för start. Men i det här fallet, är 30W oljan en aning bättre artist i kallt väder. Syntetiska oljor övervinna dessa frågor, men är dyrare.
Tillsatser

Ofta 30W motoroljor innehåller en något högre mängd viskositet-förbättra tillsatser för att skapa en tunnare konsistens . Dessa tillsatser har sina nackdelar. I höga temperaturer och tryck som de "skjuvning" eller bryta isär, och kan skapa en skadlig slam, vilket minskar motorns prestanda. När oljan har börjat denna process av förnedrande, betygsnivåerna ändras från en 30W olja till en 20W eller 10W olja.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/oil-changes/133164.html

Previous:
Next:

olja Förändringar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.