Hur man byter olja i en 1997 Avenger

Den 1997 Dodge Avenger är en två-dörrars coupé. För att hålla din Avenger i topp körbart skick, måste du utföra regelbundna oljebyten. Motoroljan ger smörjning för din motor, hindrar det från att kärva. Det måste bytas var 3.000 till 5.000 miles, eftersom avlagringar byggs upp i olja, vilket minskar dess effektivitet. Du kan byta olja själv på mindre än en timme och för mindre pengar än det skulle kosta att ha en professionell göra det. Saker du behöver
dräneringskärlet
Hylsnyckel nära Old plastbehållare
filtertång
Oljefilter
Motorolja
Visa fler instruktioner

1

Parkera Avenger på plan mark. Låt motorn svalna så att oljan är varm, men inte het. Ju varmare oljan är, desto lättare är det rinner ut ur motorn.
2

Leta oljeavtappningspluggen under motorn. Det är en bult som sticker ut på sidan av oljetråget.
3

Sätt ett uppsamlingskärl under avtappningspluggen och lossa avtappningspluggen med en hylsnyckel. Avsluta skruva bulten för hand, trycka bulten inåt när du skruvar den, så att oljan inte kommer forsa ut.
4

bort bulten från oljetråget och låt oljan flöda in dräneringskärlet. Tappa inte bulten i pannan, annars måste du fiska runt för det i den smutsiga oljan.
5

Gå tillbaka till början av motorrummet, och ta bort oljan cap för att utjämna trycket i motorn och hjälpa oljeflödet ur motorn. Oljan locket är märkt "Engine Oil Only."
6

Förvara oljan rinner i pannan tills det saktar till en stadig dropp.
7

Torka av olja utanför av avtappningspluggen och skruva tillbaka i oljetråget. Skruva in det för hand, dra sedan åt den med hylsnyckel. Dra inte åt avtappningspluggen, du kan skada gängorna, och det kommer att falla ut
8

Häll den gamla oljan i en gammal kylarvätska eller spolarvätska behållare
9

Placera tråget under oljefiltret.
10

Ta bort oljefiltret. Använd ett filter skiftnyckel för att lossa den om det behövs, sedan skruva loss den för hand och ta av motorn. Håll filtret med den öppna änden uppåt eftersom det fortfarande innehar olja.
11

Töm oljan i oljefiltret i dräneringstråget.
12

Doppa fingret in den nya oljan och skjut den över gummipackningen på det nya filtret. Detta hjälper filtret glida på plats.
13

Skruva på det nya filtret på plats på motorn. Vrid den tills den är ganska tight, lägg sedan till en annan kvarts varv.
14

Häll ny olja i motorn genom hålet täcks av olje locket. Byt olja locket efter att oljan har lagts.
15

Starta Avenger upp och låt den gå i några minuter. Stäng av den, kontrollera sedan oljenivån med mätstickan. Lägg till mer olja vid behov.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/oil-changes/133161.html

Previous:
Next:

olja Förändringar

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.