Hur man byter olja i en 1997 Kia Sportage

Du kan ändra din Kia Sportage olja hemma, i garaget eller på uppfarten, men du behöver rätt verktyg för att göra det. Oavsett storleken på fordonet, ska du glida aldrig under ett fordon som endast lyfts och stöds av fordonets vev jack. Resten av processen är ganska säkert. Det tar ca 45 minuter för Sportage olja rinna ut. Om du anser att detta, lyftet, och andra uppgifter som att byta olja filter, bör processen ta ungefär en timme att slutföra. Saker du behöver
fordonsramper
Oljefilternyckel
Rena butik handdukar
Spilloljebehållare
Stoppklossar
Byte oljefilter
Hylsnyckel
Visa fler instruktioner
1

Wedge flyttbara ramper fordonsservice framför var och en av Kia Sportage s däck. Kör fordonet uppför rampen och säkra det på plats genom att engagera nödbromsen. Utanför Kia, kil stoppklossar bakom varje däck.
2

Lay på en ranka fack och skjut dig själv under Kia. Placera en behållare spillolja under Kia oljetank. Lossa oljetråget avtappningsplugg med en hylsnyckel, sedan vrida det helt för hand.
3

Låt den gamla oljan att strömma helt från Kia och in i spillolja behållaren. Detta kommer att bli den längsta delen av processen.
4

Torka oljetankar dräneringsöppning ner med en ren butik handduk. Arbetet handduken i avloppet öppning och rensa ut gängor samt. Byt avtappningspluggen.
5

Skjut spillolja behållaren till Kia Sportage är oljefiltret sockel. Delvis bort oljefiltret med en skiftnyckel oljefilter. Skruva inte av filtret hela vägen. Olja i systemet ovanför filtret kommer att strömma ut och in i spillolja behållaren. Vänta all olja rinna ut.
6

Finish skruva av gamla oljefiltret med dina fingertoppar. När filtret lossnar från Kias sockel, dumpa olja i filtret i din spillolja behållare. Blick på filtret och sedan på filtret sockel. Se till att filtrets packning lossnade med filtret. Om inte, plocka packning bort från sockeln.
7

Torka av Kia Sportage är oljefiltret sockel med en ren butik handduk. Arbetet handduken i basens gängor samt.
8

Coat toppen av din ersättare oljefiltret med ny motorolja. Arbeta motorolja i filtrets gängor, och sedan vrida det nya filtret på sockeln. Dra inte åt nya filtret med filtret skiftnyckel. Det skulle riskera att strippa sockeln och har filtret fastnar på plats.
9

glida ut från under Kia. Öppna huven och ta bort Kias oljestickan. Torka den torr med en ren butik handduk.
10

Avlägsna oljepåfyllningslocket nära oljestickan och tillsätt fem liter motorolja (se tips). Du bör använda en tratt för att all olja hamnar i tanken och inte på andra motorkomponenter.
11

Sätt tillbaka oljestickan och sedan ta bort det. Kontrollera oljenivån och fyll på vid behov.
12

Byt ut oljestickan. Stäng Kias huven och ta bort klossarna bakom däcken. Kör Kia Sportage bort av den bärbara tjänsten ramper.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/oil-changes/133159.html

Previous:
Next:

olja Förändringar

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.