Hur du ändrar olja på en 2007 Altima

Olja förändringar är en av, om inte den viktigaste delen av att behålla din 2007 Nissan Altima. De är låg kostnad och hög effekt. Komma under bilen för att vrida kontakten oljetråget är den mest krävande delen av processen så om du kan göra det, kan du ändra din olja. Använder rätt olja för din bil är också mycket viktigt, så se till att kontrollera din handbok efter tillverkarens rekommendationer. Saker du behöver
5 liter olja (10W30 vikt) katalog Oljefilter
oljetråget eller folie bakplåt med 5-liter kapacitet
torr handduk
Ratchet satt
Oljefilter nyckel (tillval)
Visa fler instruktioner
1

Leta oljepluggen pan drain vid basen av motorn under bilen. Placera dränering pan under pluggen så att den fångar oljan strömma från det en gång öppnats. Öppna huven på din bil och leta efter oljepåfyllningslocket. Öppna och ta bort tanklocket.
2

Hitta rätt storlek spärr för din oljetråget avtappningspluggen och från under bilen, lossa och dra ut kontakten. Låt oljan rinna ut ur motorn helt, lämnar det att tömma i 15 minuter eller så. När oljan slutar droppande tillbaka pluggen och placera dränering pan under oljefiltret.
3

Grip och vrid oljefiltret moturs för hand tills det släpper helt. Töm den gamla oljan i avlopp pan och placera filtret i en plastpåse som ska återvinnas. Om filtret inte kommer att vända för hand, använd oljefilternyckel genom att placera det över filtret och cinching slingan tätt innan du slår.
4

Coat gummitätningen i läppen av nya oljefiltret med gammal olja från dränering pan. Detta kommer att skapa en tätning när filtret dras åt på motorn. Placera det nya filtret i sitt rätta läge och långsamt starta trådarna så att de är raka och säker. Dra åt filtret tills den är helt på plats försiktigt så att inte tvinga det bortom vad du kan hantera för hand.
5

Häll alla 5 liter i oljepåfyllningslocket en efter en tills fullt försiktigt så att inte att spilla på själva motorn. Stäng locket och starta motorn. Kör motorn en stund, sedan kontrollera oljenivå på oljestickan.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/oil-changes/133155.html

Previous:
Next:

olja Förändringar

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.