Hur man byter olja i en 2007 Mercedes-Benz

Olja förändringar bör utföras rutinmässigt för att säkerställa en bra oljekvalitet för din Mercedes-Benz-motor. Enligt Mobil oil hemsida, skulle väldigt låg milkostnad Mercedes fordon har sin olja bytas minst en gång om året. Som körsträcka ökar, ökar frekvensen med vilken oljebyten behövs också. Du kan spara pengar genom att byta olja själv istället för att ta den till en butik. Uppgiften tar ca 30 minuter och kräver bara några verktyg. Saker du behöver
Jack
Jack står
dräneringskärlet
butik trasa
Oljefilternyckel
HP-7004 oljefilter
Funnel
6 Kvarts 5W30 olja

Visa fler instruktioner
1

på handbromsen på dina 2007 Mercedes. Placera domkraften under ramen av den främre änden av fordonet. Höj fordon så du kan glida pallbockar under varje sida bakom hjulen. Sänk bilen på läktaren.
2

glida under bilen och leta reda på oljetråget, vilket är nära fronten på bilen i centrum. Placera drain pan under pannan kontakten. Ta bort pluggen oljetråget och låt all den gamla oljan rinna ut. Torka bort överflödig olja från öppningen, och ersätta pannan kontakten ordentligt.
3

Leta oljefiltret, som är under och på sidan av motorn. Använd skiftnyckel oljefiltret att skruva och ta bort det gamla filtret. Placera filtret öppna nedåt i tråget. Använd trasan för att torka av filtret portöppningen. Skruva på det nya oljefiltret. Använd filtret skiftnyckel för att säkra det på plats. Det bör vara tillräckligt tätt att det inte kan lossas för hand.
4

glida ut från under bilen. Palla upp bilen och dra ut domkraften. Släpp domkraft för att få bilen tillbaka till plan mark. Öppna förarsidans dörr, och dra i spaken Huvlås under instrumentbrädan nära golvet att öppna huven.
5

Öppna huven och leta reda på "Motorolja" port, vilket är nära den främre av motorn och bredvid mätstickan. Skruva loss och ta bort locket. Sätt tratten, och häll i ny olja. Byt ut "motorolja" cap. Dra ut oljestickan och torka av änden med trasan. Sätt tillbaka mätstickan och dra ut den en andra gång. Undersök änden av pinnen för att kontrollera att oljenivån når "Full" märke. Om den inte gör det, tillsätt olja och kontrollera igen.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/oil-changes/133151.html

Previous:
Next:

olja Förändringar

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.