Lägga till ATF till en VW Jetta

Kontroll av vätskenivåer är ett viktigt steg i att se din VW Jetta körs effektivt och att viktiga mekaniska delar prestera sitt bästa. Om du någonsin försökt att kontrollera automatisk transmissionsolja (ATF), så upptäckte man att det är svårt att göra eftersom Jetta inte har en mätsticka transmissionsolja. Jetta har vad som kallas ett slutet system, och det orsakar många att få sina Jettas till återförsäljaren för dyra tune-ups. Kontrollera transmissionsolja själv och spara dina surt förvärvade pengar. Saker du behöver
hydraulisk domkraft
4 pallbockar
Oljetråg
Funnel Sida 2 slangar ft plast (1/4-tums diameter) katalog Wrench

Visa fler instruktioner
1

Drive Jetta för cirka fem minuter att värma upp transmissionsolja. Parkera bilen i ditt arbete utrymme och lämnar motorn igång.
2

Placera hydraulisk domkraft under bilen ram av hjulet. Höj Jetta upp tillräckligt högt för att placera en pallbock under ramen. Gör samma sak vid varje hjul så att bilen står plant och säkert vilar på alla fyra pallbockar. Kontrollera att se till att Jetta stöds ordentligt.
3

krypa under Jetta och lokalisera sändningen. Leta efter tjänsten kontakten på den nedre passagerarsidan av transmissionen. Placera ett oljetråg under tjänsten kontakten och lossa pluggen med en skiftnyckel.
4

Watch för att se om en liten mängd ATF kommer ut av tjänsten Plug-hålet. Om den gör det, är det oljenivån böter. Om ingen vätska kommer ut, kommer du att behöva lägga lite vätska.
5

Hitta påfyllningspluggen på framsidan av sändningen. Ta bort oljepåfyllningslocket med en skiftnyckel och placera änden av plaströret i påfyllningshålet. Sätt tratten in i den andra änden av plaströret så att du kan hälla vätskan i tratten. Tillsätt långsamt ATF tills det börjar sippra ut ur tjänsten pluggen. När den gör det, dra åt tjänsten pluggen och påfyllningspluggen med en skiftnyckel.
6

Placera domkraften på korgramen nära varje stödbenet för att ta bort jacken en i taget. Sänk bilen från domkraften och stäng av motorn.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/oil-changes/133148.html

Previous:
Next:

olja Förändringar

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.