Hur man byter en Oljefilterhus Packning på en 1993 Marquis

A 1993 Grand Marquis oljefilterhuset s packning är en enkel O-ringen. Den sitter mellan filtret och Grand Marquis "gängad oljefilterhuset. I teorin kan du byta packningen utan att byta filter, men det är mycket opraktiskt. Byta packning bör kombineras med att förändra inte bara oljefiltret, men Grand Marquis "olja i allmänhet. Alla tre hänger ihop, och det är ingen mening att ändra ett filter, bara för att ha det gummerade upp av gammal, förstörd motorolja. Saker du behöver
ramper fordonsservice
Oljefilternyckel
Spilloljebehållare
Hylsnyckel
Rena trasor
Oljefilter
6 liter motorolja
Creeper bricka
Visa fler instruktioner
1

Höj 1993 Grand Marquis från marken. För att göra detta, wedge rörliga ramper fordonsservice framför varje däck och köra bilen på ramperna.
2

i parkeringsbromsen. Avsluta Grand Marquis och kilar kil bakom var och en av bilens däck. Låt motorn gå på tomgång till normal arbetstemperatur om du föredrar att värma upp oljan och göra den flöda mindre tjockt. Men stänga av motorn helt innan du börjar byta olja. Lägg på en hjulförsedd ranka bricka
3

och rulla själv under Grand Marquis.
4

Hitta oljetanken mot den främre delen av Grand Marquis. Placera behållaren spillolja under den.
5

Ratchet oljeavtappningspluggen löst med en hylsnyckel. Avsluta skruva det för hand, men vara mycket försiktig. Om motorn har varit igång, oljan kommer att vara varm och pluggen med varm vid beröring. Skyddshandskar är ett måste. Låt oljan rinna ut i spillolja behållaren.
6

Vänta oljan rinna helt. Flödet bör vara stark och istället vid första, och i slutet, minska till en dribble. Torka avloppsöppningen ren och torr med en ny trasa.
7

Byt oljetanken avtappningsplugg.
8

Skjut spillolja behållaren över till oljefiltret.
9

Lossa oljefiltret, men lämna den på Grand Marquis oljefilter sockel. Du kommer att behöva en oljefilternyckel för detta. När tätning mellan filtret och sockeln bryts, kommer oljan att läcka ut och över filtret, in i spillolja behållaren.
10

Vänta tills oljan till slut rinner från sockeln. Sedan, ta bort filtret från basen för hand. Tips filtret över och häll oljan inuti den i spillolja behållaren.
11

Titta på oljefiltret sockel. Om packningen inte kom iväg med filtret, plocka bort sockeln.
12

Torka eventuellt kvarvarande gammal olja bort av sockeln med en ren trasa.
13

Häll lite frisk motor i en ren trasa och gnid in den i sockeln s trådar. Också använda olja till den övre kanten av det nya filtret. I de flesta fall kommer den nya packningen vara en del av det nya filtret. Så, behöver du inte oroa dig för att installera det separat.
14

Montera det nya filtret, med packning, på Grand Marquis oljefilter sockel. Använda oljefilternyckel Vid denna punkt riskerar strippa sockel gängor, så skruva det på plats för hand.
15

Skjut ut från under Grand Marquis och öppna huven.

16

Leta oljepåfyllningslocket och ta bort den. Dessutom, ta bort oljestickan från sin tub.
17

Placera en tratt i oljepåfyllningshålet och häll sedan fem liter olja i tanken. Torka av mätstickan med en trasa, sätta in den i sitt rör, sedan dra tillbaka det. Titta på när oljenivån är på mätstickan och toppen på oljetanken som behövs.
18

tillbaka mätstickan och oljepåfyllningslocket. Ta bort klossarna från bakom Grand Marquis "hjul och köra bilen bort av den bärbara tjänsten ramper.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/oil-changes/133147.html

Previous:
Next:

olja Förändringar

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.