Hur man byter olja i en 2008 Toyota Sienna

Byta motorolja är en del av den rutinmässiga underhåll som krävs för att hålla 2008 Toyota Sienna arbetar med maximal prestanda. Kostnaden för att förlita sig på tjänster av en professionell lägger upp med tiden, men med rätt verktyg kan du ta över uppgiften att utföra oljebyten. Spara pengar och hålla din 2008 Toyota Sienna körs på en optimal prestandanivå genom byte av motorolja hemma. Saker du behöver
dräneringskärlet
Hylsnyckelsats
Wrench in
5 liter 5W30 motorolja
Oljefilter
Shop trasa eller pappershanddukar
Visa mer Instruktioner
1

Stäng av tändningen och placera ett uppsamlingskärl på marken under motorn. Försök inte att byta olja när motorn är igång.
2

Töm ut oljan med hjälp av en hylsnyckel vrid moturs och ta bort oljepluggen längst ner på motorn. Kontrollera dräneringstråget är positionerat för att fånga dränerar olja. Vänta tills oljan till slut rinner innan du byter och dra medurs oljepluggen.
3

Byt oljefilter. Hitta oljefiltret sitter under Toyota Sienna s avgasgrenrör. Lossa filtret genom att placera skiftnyckel remmen runt filtret och vrida filtret moturs. Avsluta skruva fast filtret för hand. Placera filtret i tråget. Häll en liten mängd ny olja in det nya filtret, och sedan placera filtret på Monteringsgängorna och dra den medsols tätt för hand.
4

Öppna huven på Toyota Sienna, skruva av oljan påfyllningslocket och häll i fyra liter olja.
5

Leta motorn oljenivån med oljemätstickan och dra ut den. Torka av olja utanför spetsen med en trasa eller pappershandduk, och sedan ner mätstickan i röret. Dra ut oljestickan och kontrollera oljenivån på slutet. Nivån ska nå "full" linje. Om oljenivån är fortfarande för låg, lägga till ytterligare en halv liter olja, torka och sätt tillbaka oljestickan och kontrollera nivån igen. Upprepa detta tills oljenivån når "Full" linje. Överfyll inte motorn.
6

Ta kastrullen oljan rinna underifrån Sienna.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/oil-changes/133146.html

Previous:
Next:

olja Förändringar

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.