Hur du ändrar oljefilter på en 2004 Saturn Vue

Ändra en 2004 Saturn Vue s oljefilter tar bara några minuter, men du måste också ändra Vue s motorolja. Båda är den del av samma system. Byta både oljan och filtret behöver göras varje 3000 miles. Om antingen sätts av för en längre tid, kan motorn stam leda, vilket snabbar upp skador från slitage. Saker du behöver
Oljefilternyckel Sida 2 hjul ramper Sida 2 stoppklossar
Spillolja pan
Creeper bricka
Hylsnyckel
Handduk
Funnel
6 liter motorolja
Skyddsglasögon
Arbetshandskar
Visa fler instruktioner
1

Kör din Saturn Vue upp en uppsättning bärbara fordonsramper. Lås bromsen och säkra bakdäcken med stoppklossar.
2

Lägg dig platt på rygg på en hjulförsedd ranka fack och rulla själv under Vue underrede. Placera din panna spillolja under oljetanken och ta bort avtappningspluggen genom att vrida den moturs med en hylsnyckel. Låt oljan strömma helt. Detta kommer att ta en halvtimme till 45 minuter, beroende hur varmt och tjock oljan är. När flödet upphör, torka av avloppsöppningen och ersätta avtappningspluggen. Addera 3

Skjut pannan spillolja direkt under oljefiltret. Spärr en oljefilternyckel runt filtret och lossa men ta inte bort den. Olja rinner över filtret och in i pannan. Vänta här oljeflödet att bromsa och stanna.
4

nå upp och skruva fast filtret för hand. Du behöver absolut att göra detta för hand. Det finns olja inuti filtret. Dumpa det ut i pannan och sedan torka av Vue s filter sockel ner med en handduk.
5

Coat toppen av filtret med ny olja och skruva fast filtret på sockeln. Gör detta för hand, och inte med skiftnyckel.
6

Dra ut från under Vue underrede. Ta kastrullen spillolja och ställ den åt sidan för återvinning när uppgiften är slutförd. Pop huven och stötta öppna.
7

lokalisera och ta bort oljestickan. Torka den gamla oljan bort av mätstickan. Ta bort oljepåfyllningslocket och placera en tratt i dess öppning. Häll fem liter olja i Vue.
8

mätstickan i dess röret och dra ut det. Titta på när oljenivån ligger mellan mätstickan två rader. Toppa tanken efter behov med en extra liter motorolja. Torka av mätstickan och sätt i den igen så många gånger som behövs för att övervaka och säkerställa att Vue inte är överfylld med olja.
9

Byt olja filler mössa. Stäng huven. Låsa upp Vue s bakhjul och köra tillbaka från de flyttbara ramper fordonsservice.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/oil-changes/133145.html

Previous:
Next:

olja Förändringar

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.