Hur du ändrar Transmission Fluid på en Hydra-Matic 4T65-E Transmission

Skötsel av Hydra-Matic 4T65-E sändning kräver byte av transmissionsolja på en regelbunden basis. Som med motorolja, kräver transmissionsolja förändras när det blir smutsigt och överösta med metallpartiklar. Ändrar fluidet är relativt lik den hos oljebyte och det kan göras på under en timme under ideala förhållanden. Hydra-Matic 4T65-E transmission pan har inte en avtappningsplugg, gör oljebyten potentiellt rörigt om de inte hanteras på rätt sätt. Saker du behöver
Dextron eller motsvarande transmissionsolja
dräneringskärlet
Transmissionsolja filter
Transmissionsolja pan gasket (efter behov) katalog Ordet jack
Jack står
Ratchet och Hylsnyckelsats
Shop handduk
Tidning
Visa fler instruktioner
1

Öppna huven och koppla bort minuspolen från batteriet. Använd en domkraft för att höja fordonet och placera pallbockar undertill för extra stöd. Detta kommer att ge tillstånd som krävs för att arbeta under bilen.
2

Lokalisera Hydra-Matic 4T65-E transmission s flytande pan. Överföringen oljetråg ligger akter om oljetråget. Placera tidningen runt detta område och placera en förslutningsbar dropplåt under transmissionsolja pannan.
3

Använd ett Ratchet och uttag för att ta bort de 20 skruvarna som håller pannan transmissionsolja till botten av överföring. Börja med att lossa bultarna på ena sidan av pannan, vilket gör att vätskan att rinna ut när du arbetar. Efter tillräckligt med vätska har runnit ut, upprepa processen med bultarna på den andra sidan. Ta bort skruvarna och försiktigt sänka fluid kastrullen från transmissionen samtidigt dränera den återstående vätskan i tråget.
4

Inspektera botten av pannan för metallfragment. Om din transmissionsolja pannan har en magnet för insamling av metall, rengör den innan återanvändning.
5

Ta bort packningen runt fäste för pannan och inspektera den för sprickor och andra tecken på åldrande. De flesta varianter av Hydra-Matic 4T65-E använder en återanvändbar gummipackning. Om du har denna typ av packning, använd det när du installerar vätskan pannan. Annars använder en ny packning vätska pan.
6

Dra försiktigt transmissionsolja filtrera bort den runda plast tappen. Häll all instängd vätska i tråget. Montera det nya filtret genom att fästa den till plasten tappen.
7

Avlägsna allt skräp från pannan genom att torka av den med en butik handduk. Placera packningen på monteringsområdet och lyfta kärlet på plats. Fäst bultarna till pannan för hand för att hålla den på plats. Sedan dra åt bultarna till 10 foot-pounds.
8

lokalisera och ta bort oljestickan transmissionsolja. Placera en tratt inuti påfyllningsröret. Häll rätt mängd Dextron eller motsvarande transmissionsolja i påfyllningsröret. Se bilens bruksanvisning för rätt mängd vätska att använda. Överfyll inte överföringen. Flytta dräneringstråget ur vägen och kasta tidningen.
9

Avlägsna domkraften och lägre fordonet till marken. Anslut den negativa terminalen kabeln till batteriet och starta fordonet. Låt bilen att köra i ungefär fem minuter och kolla undertill för eventuella läckor. Stäng av fordonet och kontrollera nivån transmissionsolja med oljestickan. Lägg till fler transmissionsolja som behövs. Ta den använda vätskan i avloppet pan till närmaste bildelar utlopp eller reparationsverkstad för korrekt avfallshantering.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/oil-changes/133142.html

Previous:
Next:

olja Förändringar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.