Hur man läser Mätare oljetryck

oljetryckmätaren i bilens instrumentbräda berättar mer än bara nivån på oljan närvarande i din motor . Det är också en indikator på den allmänna hälsan hos din motor . Precis som när en persons blodtryck är för högt eller för lågt , kan bilens motor lider betydande skada om oljetrycket är för högt eller för lågt . Därför bör oljetryckmätaren inte bara läsas ibland men bör övervakas regelbundet . Instruktioner
1

etablera en baslinje normal läsning på din olja tryckmätare . Läs mätaren precis efter att du har haft en låt upp och ett oljebyte . Detta är det normala , " friska " oljetryck läsning för ditt fordon .
2

Titta på mätaren när du gör en sväng och när du går upp eller ner en brant backe . Om trycket faller kraftigt , är det ett tecken på att du kan behöva lägga till olja . Om problemet kvarstår efter att du lägger olja , kan du ha ett oljeläckage .
3

Kontrollera höga värden oljetryck när motorn är varm . Oljetrycket är normalt högre efter att ha kört på ett tag eller när man kör på höga varvtal . Men om du ser en betydande stegring i oljetryck , kan du ha ett problem med oljan tryckbegränsningsventil .

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/oil-changes/133139.html

Previous:
Next:

olja Förändringar

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.