Hur man byter olja i en 2007 Volvo S80

Ändra din Volvo S80: s olja är ett relativt billigt sätt att förbättra dess prestanda och livslängd. Vem som helst med minimala mekaniska färdigheter kan ändra S80: s motorolja och oljefilter, med hjälp av några grundläggande verktyg. Volvo rekommenderar att du använder Volvos originaldelar filter för oljebyte, men du kan hitta en lämplig storlek filter i något Biltema till en bråkdel av priset för en Volvo ersättare filter. Och medan oljeproducenter främjar ändra ett fordons olja varje 3000 miles, rekommenderar Volvo ett oljebyte var 7500 miles. Saker du behöver
Ramper
Hylsnyckel och uttag
Pan
Oljefilternyckel
Oljefilter
Shop trasor
Funnel
7 liter motorolja

Visa fler instruktioner
1

Drive på ramperna och stänga av fordonets motor. Öppna huven.
2

Ta bort täckplattan. Placera pannan under oljepluggen. Lossa pluggen genom att vrida det moturs med uttaget. Ta bort pluggen, för hand, och låt oljetråget rinna av i cirka tre minuter. Byt tändstift och dra åt den för hand, innan du ger det en sista halvt varv med uttaget.
3

Placera pannan under oljefiltret. Avlägsna filtret genom att vrida det moturs med oljefilternyckel. Torka av området kring den plats där filtret möter motorn efter eventuella kvarvarande oljan har tömts.
4

Smörj en liten mängd olja på det nya filtrets gummipackning och skruva på det nya filtret.

5

Öppna oljepluggen och sätta tratten i motorblocket. Häll sju liter olja i motorn och sätt på locket.
6

Back off ramperna och, efter det att motorn har gått på tomgång i ungefär en minut, kontrollera oljenivån med mätstickan. Ta den använda oljan till en bensinstation för korrekt avfallshantering.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/oil-changes/133132.html

Previous:
Next:

olja Förändringar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.