Hur du ändrar oljefilter på en 2010 Toyota Camry

skillnad från de flesta bilar som använder en enkel allt-i-ett oljefilter, använder 2010 Toyota Camry ett mer komplicerat system olja patron. Filterhuset måste tas bort och öppnas upp för att ändra den faktiska interna filtret. Oavsett, kan oljefiltret fortfarande lätt ändras hemma utan hjälp av en mekaniker eller bensinstation. Både den inre filter och gummi O-ringarna bör ersättas med varje oljebyte. Saker du behöver
Hylsnyckel
Jack
Jack står
Töm oljebehållaren
Visa fler instruktioner
1

Jack upp framsidan av Camry genom att placera en domkraft under mitten av den främre tvärbalken. Placera pallbockar på vardera änden av den tvärgående delen och sänka bilen på dem.
2

Placera en tom behållare under oljetråget att fånga använd motorolja, och ta bort avtappningspluggen. Låt oljan rinna av helt, sedan tillbaka pluggen, se till att det är tillräckligt tät.
3

Placera en hylsnyckel över oljefilterhuset och ta bort bulten som håller den på plats. Skruva loss själva filterhuset och dra bort det från motorn. Dra av båda gummipackningar. Tryck på nya packningar (medföljer det nya filtret) på huset. Ta bort det gamla filtret från huset och glida in som ersättare. Skruv filterhuset tillbaka in i motorn och ersätta den bult som tidigare togs bort.
4

Avlägsna oljepåfyllningslocket på övre delen av motorn och fyll motorn med 5 QTS. av 5W-20 motorolja. Palla upp Camry nog att glida ut domkraften, sedan försiktigt sänka Camry till marken.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/oil-changes/133128.html

Previous:
Next:

olja Förändringar

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.