Risker av begagnad motorolja

Enligt Hamilton County Department of Environmental Services, uppskattas det att över 200 miljoner liter olja felaktigt omhändertas i USA varje år. Detta kan få negativa effekter på miljön och på människors hälsa. På grund av dessa skadliga effekter använd motorolja kan ha på miljön, är det viktigt för människor att utnyttja områdeskontrollerna återvinning för korrekt avfallshantering. Markförorening

Begagnad motorolja innehåller föroreningar som arsenik, kadmium, bensen, bly, magnesium och zink. Om oljan är felaktigt omhändertas, kan dessa föroreningar tränger ner i marken och utlösa förödelse. De kan skada jorden i vilka grödor som odlas, förorenar livsmedelskedjan. Oljan småningom även kunde göra sin väg in i vattendrag, förorenar dem också.
Hälsorisker

Enligt Chevron, begagnade motoroljor inte utgör en betydande inandning hälsofara. De kan dock utgöra ett problem om de kommer i kontakt med ögon eller hud, utlöser en allergisk hudreaktion eller ögonirritation. Långsiktiga effekter av upprepad kontakt har en högre risk att utveckla hudcancer.
Vattenförorening

En enda gallon felaktigt placerade motorolja kan förstöra upp till en miljon liter sötvatten, uppger Pennsylvania Department of Environmental Protection. Förorening av dricksvatten är kanske den mest allvarlig fara för felaktig avyttring av använd motorolja. Regnvatten kan bära gifter i avlopp och vattendrag, vilket så småningom kan göra sin väg in i dricksvattnet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/oil-changes/133125.html

Previous:
Next:

olja Förändringar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.