Hur man byter olja i en 2006 Honda Accord

Ett oljebyte är ett standardförfarande för alla fordon. Metoden för en 2006 Honda Accord är exakt samma som det är för andra märken och modeller. Processen tar ungefär en timme, om du inkluderar förberedelser, och det innebär dränering av motorolja helt och ersätta den. Du bör byta olja ungefär var 3000 miles, och du bör byta oljefiltret också, så gammal, förstörd olja kommer att ha samlats inuti filtret. Saker du behöver
Portabla tjänster ramper
Hylsnyckel
Oljefilternyckel
dräneringskärlet
Rena trasor
Oljefilter
6 qts. motorolja
stoppklossar
Creeper
Visa fler instruktioner
1

Placera en liten tjänst ramp framför varje av Accord fyra hjul och kör fordonet upp ramperna. Ställ i nödbromsen och avsluta Accord. Fäst baksidan av varje däck med stoppklossar.
2

ligga platt på en ranka och hjul själv under fordonet. Placera drain pan under avtappningspluggen. Ta bort pluggen med en hylsnyckel. Låt oljan rinna helt ur tanken och in i tråget. Detta är den längsta delen av processen, och det skulle ta ca 45 minuter.
3

Torka avtappningspluggen öppning torrt med en ren butik trasa. Torka ur gängorna inuti avloppet öppningen. Sätt tillbaka avtappningspluggen, men Dra inte med hylsnyckel.
4

Flytta dräneringstråget under Accord s oljefiltret. Använd ett oljefilter skiftnyckel för att lossa filtret, men ta inte bort den hela vägen. Så snart filtret är tillräckligt lös, kommer oljan rinna ut ur oljefiltret sockel.
5

bort filtret när oljan rinner. Häll olja ur filtret och in i pannan. Torka den återstående oljan av filtret sockeln.
6

Rub ny olja på kanterna av det nya filtret. Arbeta in det i filtrets gängor samt. Detta kommer att bidra till täta filtret när du fäster den på sockeln. Skruva den nya filtret på basen av handen. Använd inte filtret skiftnyckel för detta, eftersom detta kommer att skada sockeln.
7

glida ut från under Accord med dräneringskärlet och det gamla filtret. Ställ båda åt sidan för återvinning senare. Ta bort klossarna från hjulen och kör Accord utanför portabla tjänster ramper.
8

Öppna Accord huva, ta bort oljestickan och torka av den med en ren trasa.

9

Häll fem liter färsk motorolja i tanken. Sätt tillbaka och ta bort oljestickan. Kontrollera oljenivån. Toppa tanken som behövs, men inte överfylla den.
10

tillbaka oljestickan och stäng Accord huva.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/oil-changes/133124.html

Previous:
Next:

olja Förändringar

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.