Hur byta olja på en 1998 Honda Civic

Honda Civic motorer använder standard motorolja att smörja sina rörliga delar och hjälper avleda värme. Eftersom oljan är ständigt utsätts för höga temperaturer, försämrar det över tiden och börjar att förlora det smörjande egenskaper. Dessutom kan oljan bli mättad med motor uppbyggd och all smuts som har gjort det i systemet. Denna uppbyggnad av skräp och förlust av smörjande egenskaper innebär att det inte längre fullt ut skyddar din motor och måste ändras för att förhindra skador. Saker du behöver
skiftnyckel
Oljedroppningen pan
Oljeplugg packning
Oljefilternyckel
Oljefilter
5 qts. 5W-30 SAE motorolja
Visa fler instruktioner
1

Leta oljetråget. På Honda Samhällskunskap, den ligger under bilen bakom radiatorn och är nästan död centrum. Det är en ungefär rektangulär låda och är på den lägsta delen av fronten på bilen.
2

Placera oljan droppskålen under oljetråget.
3

Använd skiftnyckel för att ta bort avtappningspluggen. Den är placerad på förarsidan av oljetråget bakåt. Det ser ut som en bult huvud med sex sidor. Vrid kontakten moturs tills det lossnar. Oljan kommer att börja rinna ut ur pannan. Låt oljan rinna tills det inte längre kommer från oljetråget.
4

Ta ut droppskålen från bilens undersida och ställ åt sidan.
5

Torka bort oljan rinna pluggen och hålet i oljetråget i vilken det skruvar. Placera den nya packningen på pluggen och skruva pluggen i oljetråget. Avsluta skärpa den med skiftnyckeln.
6

Leta oljefiltret. Det kommer att vara placerade direkt ovanför oljetråget. Filtret är ett knubbigt cylinder som ligger i samma riktning som oljeavtappningsskruven. Placera oljefilternyckel runt slutet av filtret och vrid moturs tills det lossnar. På grund av det begränsade utrymmet, måste den tas bort resten av vägen för hand.
7

Ta bort packningen ringen från insidan läppen av det gamla filtret. Se till att det är fritt från skräp och smörja det med en liten mängd ren olja. Placera packningen på det nya filtret, det ska helt enkelt ligga inuti den öppna änden av filtret
8

Placera det nya filtret där du tog bort den gamla.. Det är en kort bit av metallrör i mitten av detta område, så se till att den går in i mitten av filtret. Dra åt filtret genom att vrida medsols så långt du kan för hand, dra sedan åt resten av vägen med filternyckeln.
9

Avlägsna oljepåfyllningslocket på baksidan, höger sida av motorblocket nära "A" i Honda. Placera en tratt i den exponerade rör och tillsätt 5 qts. av 5W-30 SAE motorolja. Ta bort tratten och skruva på locket på ordentligt.
10

Dra ut oljestickan ut. Det är framför motorblocket, något till vänster om mitten. Torka av olja från mätstickan och sätt tillbaka den i röret. Dra ut den igen och se till att oljenivån ligger mellan de två punkter som borrats in i hålet. Sätt tillbaka oljestickan i röret.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/oil-changes/133123.html

Previous:
Next:

olja Förändringar

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.