Olja ändra specifikationer för en Suzuki LTZ 400 Quadrunner

All-terrain vehicles är små-motor, fyrhjulsdrivna fordon som liknar motorcyklar. Precis som alla motordrivna annat fordon måste rutinmässigt underhåll som ska utföras för att garantera deras säkerhet och hållbarhet. Suzukis LTZ 400 Quadrunner kräver regelbundna oljebyten - en ganska enkel uppgift som du kan göra själv. Syntetiska vs konventionella oljor

Innan tömma oljan i motorn och ersätta den med en nyare olja, bestämma vilken typ av olja och vilket märke bäst skulle passa dina behov. Vissa oljor är mer pålitlig och bränslesnål när fordonet används i vardagligt rekreation medan andra oljor visa bättre resultat under hög prestanda och yttre omständigheter. Syntetiska oljor är kemiska föreningar med mer konsekventa former och texturer än traditionella oljor, vilket ger dem möjlighet att köra vid höga temperaturer under mycket längre. De tillsatta fibrer som finns i konventionella oljor kan också leda till slam uppbyggd och detonation. Enligt en bil Craft online översyn, syntet hjälper också motorns prestanda jämfört med konventionella olja behandlingar. En tunnare, mer konventionell olja kommer vid lägre oljetryck än en syntetisk-baserad olja. Konsultera instruktionsboken för LTZ 400 för rekommenderade märken och typer av olja.
Oljebyte

Starta motorn i Suzuki LTZ 400 och låt den gå på tomgång fem till 10 minuter. Detta kommer att värma upp oljan i motorn till en lämplig temperatur för utbyte. Stäng av motorn och förflytta fordonet till ett område där olja kan tömmas och uppsamlas. Ta bort alla paneler som hindrar pluggen och oljepåfyllningslocket. Oljepluggen är på undersidan av motorn, så placera en kastrull under det innan du drar ur kontakten. Medan oljan rinner, bort oljefiltret med en skiftnyckel eller annat passande verktyg och ersätta det med ett nytt filter. När avloppet är klart lägger oljepluggen tillbaka i sitt rätta läge. Fyll motorn med den nya oljan med en tratt, fyller LTZ 400 med rekommenderad olja beloppet. Sätt tillbaka mätstickan i påfyllningshålet. Ta sedan bort den för att kontrollera oljenivån. Lägg till mer olja vid behov och byt ut eventuella skivor som togs bort under ersättning processen.
Underhålla Reparationer

frekvens byta olja i en ATV är beroende på längd och änden av användning, så den Suzuki LTZ 400 är egentligen inte annorlunda än de flesta all-terrain fordon på marknaden. En föreslagen tidsplan för att byta olja i en ATV är antingen efter 100 timmar eller var tredje månad, vilket som inträffar först.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/oil-changes/133122.html

Previous:
Next:

olja Förändringar

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.